Sport

Felkészültek a Gorillák, jöhetnek a Bulldogok!

Felkészültek a Gorillák, jöhetnek a Bulldogok!

2010. március 26., péntek
Felkészültek a Gorillák, jöhetnek a Bulldogok!
A Fit World Gorillák Rugby Club felnőtt, kadet és női csapata is pályára lép a hétvégén Szegeden az Etelka soron. A tavaszi szezon mindjárt rangadóval kezdődik, hiszen a rivális Százhalombatta vendégeskedik a Gorilláknál. A szegedieknél edzőváltás volt, a továbbiakban az egykori válogatott játékos, Harmat Ákos irányítja a Gorillákat.

A szegedi rögbisek a hosszú téli alapozást követően edzőmérkőzéseken tesztelték tudásukat az elmúlt hetekben. Először a télen rendkívül megerősödött romániai edzővel és játékosokkal felálló bajnok aspiráns Kecskeméthez látogattak a szegedi Gorillák. A házigazdák gyors támadóiknak köszönhetően jobbnak bizonyultak a vendégeiknél. A kecskeméti mérkőzés tapasztalatait a Szentesi 91-esek és a Békéscsabai Bikák közös csapata ellen próbálták kamatoztatni a Gorillák. A nagy elánnal küzdő szegediek ezen a meccsen már esélyt sem adtak ellenfelüknek, és mintegy főpróbaként gyakorolták a különböző taktikákat a szombati bajnoki rajtra, ahol a százhalombattai Bulldogok ellen parázs csata várható 14 órától az Etelka sori sportpályán.

A Fit World Gorillák Rugby Club felnőtt csapatának felkészítését Harmat Ákos, a Magyar Rögbi Szövetség fejlesztési tisztje vette át március 20.-tól. A volt válogatott játékos több nemzetközileg is elismert edző mellett tevékenykedett az elmúlt években, és a sportdiplomácia területén is eredményeket ért el. A sors pikantériája, hogy Harmat Ákos a bajnoki rajtig az ellen a százhalombattai csapat ellen készítette fel a Gorillákat, amelynek az őszi összecsapáson még ő is tagja volt. A korábbi játékos-edző, Debreczeny Dénes a csapatvezetői feladatai mellett az egyre nagyobb létszámú utánpótlás-nevelést koordinálja a jövőben. A szombati felnőtt mérkőzés előtt az utánpótlás-bajnokság első két helyezettjének csatája kezdődik 13 órától. Az NB I-es kadet (1994-1995 születésűek) korosztályában versenyző Fit World Gorillák Rugby Club játékosai az elmúlt szombaton hazai környezetben fogadták a Exiles Rugby Club csapatát. A fővárosiak fizikai fölényüket kihasználva az első félidőben elbizonytalanították a szegedieket, akik képtelenek voltak saját ritmusukban játszani. A félidő 12 pontos vendégelőnnyel zárult, és már csak harminc perc volt, hogy a bajnoki éremre pályázó Gorillák fordítsanak. A második félidőre az edzői intelmek után mintha nem ugyanaz a hazai gárda futott volna ki a pályára, Kovács Henrik vezérévé vált a csapatnak. A szemre is tetszetős játéknak hamar meglett az eredménye, a Gorillák a fordítás után magabiztosan gyűjtötték be a győzelemért járó pontokat. A Szeged győzelmével megelőzte a százhalombattai csapatot. A holnapi rangadón eldőlhet a bajnoki cím sorsa is. Vasárnap a szebbik nem is pályára lép. A lányok a bajnokság soron következő fordulójában 10 órától látják vendégül a női mezőny csapatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.