/

Eljárás indult egy be nem jelentett makói demonstráció miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A gyülekezési jog megsértése miatt ismeretlen tettes ellen szabálysértési eljárást indított a rendőrség egy vasárnap Makón tartott, előre be nem jelentett demonstráció miatt – tájékoztatta Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Tuczakov Szilvána elmondta, a Korona Szállónál vasárnap intézkedő rendőrök a helyszínen nem tudták megállapítani, hogy a tucatnyi személyből álló demonstrációnak volt-e szervezője, s ha igen, ki volt az.
A “néhány bizonytalan szándékú” fiatal egy ebédet igyekezett megzavarni – mondta az MTI-nek Székhelyi József színművész, aki maga is a Korona Szálló éttermének vendége volt vasárnap.
Makói polgárok jótékonysági ebédet terveztek vasárnapra, a bevételből Urbancsok Zsolt történész a vészkorszakról írt A holokauszt gyermekei című kötetének kiadását támogatták volna. A jótékonysági rendezvény azonban részben “érdektelenség”, részben a szervezőket ért fenyegetések miatt elmaradt – közölte az ebéd fővédnöki tisztére felkért színművész.
Ferge Zsuzsa szociológusprofesszor – aki az egykori makói főrabbi Kecskeméti Ármin unokája – kezdeményezésére azonban néhányan mégis elmentek a Korona Szállóba ebédelni. Ezt igyekezett megzavarni néhány fiatal. Székhelyi József, mint mondta, kiment közéjük, szóba elegyedett velük, majd befejezték az ebédet.
A holokauszt gyermekei című kötet kiadója a Kecskeméti Ármin Egyesület, amelyet az után alapítottak, hogy egy helyi fiatal lefeszítette és összetörte az egykori makói főrabbi emléktábláját 2009. október 26-án. Az emléktáblát, melyet az önkormányzat rövid idő alatt visszaállított, Sólyom László köztársasági elnök is megkoszorúzta.

Default thumbnail
Előző sztori

Mórahalmon zárult a megyei hungarikum konferencia-sorozat

Default thumbnail
Következő sztori

A Jobbik Botka magyar- és emberellenes politikájáról

Legutóbbi hasonló cikkek