/

Bajnai szerint Magyarország jelentős fejlődési szakasz előtt áll

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A miniszterelnök szerint az előző nehéz év után Magyarország biztonságosabb vizekre evez, és jelentős fejlődési szakasz előtt áll, ami annak köszönhető, hogy bár a kormány az elmúlt egy évben sok áldozatvállalást kért mindenkitől, a jövőt nem engedte beáldozni.

Bajnai Gordon a 3,6 milliárd forintos makói fürdőfejlesztési projekt alapkőletételén pénteken elmondta: ragaszkodtak a fejlesztésekre szánt hazai forrásokhoz, aminek eredményét példázza a 1,5 milliárd forintos uniós támogatással megvalósuló makói beruházás is. “Magyarország önmagát felemelve az európai színvonal felé tart” – mondta a kormányfő. Buzás Péter (MSZP) polgármester elmondta: a fürdőfejlesztés tanulmányai 16 éven át készültek. Mostanra a város fellendülése szempontjából kiemelkedő szerepet szánnak a beruházásnak, amelytől azt várják, hogy “kihúzza a térséget a foglalkoztatási kátyúból”.
Ez a projekt a helyi turizmus zászlóshajója, hiszen már megfogalmazódtak a további városszépítési tervek – emelte ki a polgármester. Hozzátette: egy megújuló Makó mérföldköve a beruházás, mely más irányba indítja el a város történetét, felpezsdül az élet, a gazdaság, a kultúra.
A 3,6 milliárd forintos beruházásra több mint másfél milliárd forint uniós forrást nyert a város, mely a beruházás csaknem ötven százaléka, a fejlesztés másik felét az önkormányzat kötvénykibocsátással fedezi. Az új makói fürdő kivitelezője a KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. lesz, mely várhatóan 2011 augusztusában adja át az elkészült létesítményt. A makói fürdő fő profilja a jövőben a gyógyászat, a gyógyiszap-és rehabilitációs kezelés lesz. A fejlesztésnek köszönhetően 400-500 új munkahely jöhet létre. A régi fürdő területére a csaknem 10 ezer négyzetméteres alapterületű épületet a Kossuth-díjas Makovecz Imre tervezte. Az épület pinceszintjében szauna-világot alakítanak ki, a földszinten három élménymedence, gyógyászat és családi fürdő részleg lesz. Emellett wellness részleget, szépségközpontot, illetve a gyógyrészlegen két belső és egy szabadtéri termálmedencét, és gyógyászati kezelőket alakítanak ki.
A földszinten lesz a családi részleg, a bébimedencével, a csúszdával és a fürdő épületében működő óvodával. Az első emeleten emellett kialakítanak egy több funkciós galériát, lesz relaxációs és csendszoba. A makói fürdő forgalma az elmúlt években dinamikusan növekedett: 2006-ban 253 ezer vendéget fogadtak, tavaly és tavalyelőtt már több mint 300 ezren látogattak el a létesítménybe. A vendégek között jelentős a szomszédos romániai településekről érkezők száma, tavaly voltak olyan nyári napok, amikor a látogatók 80 százaléka a szomszédos országból érkezett – mondta korábban Buzás Péter.

Default thumbnail
Előző sztori

A Szegedi Biliárd SE újabb sikerei Pécsen és Pesten

Default thumbnail
Következő sztori

Balog Zoltán: A vallás a kommunizmus nagy túlélője

Legutóbbi hasonló cikkek