Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Gazdaság

Átadták az újszegedi fürdőt +PANORÁMA, FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tuti.jpg

Megjelent:

Fidesz: áron aluli privatizáció egy havercégnek

Nagy érdeklődés mellett, országos és városi politikusok részvételével, a turisztikai szakma prominens képviselőinek jelenlétében megnyílt a Napfényfürdő Aquapolis Szeged, az ország egyik legnagyobb, egész évben üzemelő wellness-, gyógy-, és élményfürdő komplexuma, az elmúlt évek egyik legnagyobb, legjelentősebb turisztikai beruházása. A Fidesz sajtóközleményben fejezte ki: 6 milliárd forintnyi közvagyont töredék vételárért privatizálhat egy baloldalhoz közeli havercég, ráadásul a beruházás közel sincs kész, a környéken még javában zajlanak a földmunkálatok.

A kivitelező részéről Bajkai Károly, a Sky-Builder Építőipari Ztr. vezérigazgatója tájékoztatta a polgármestert és a jelenlévőket a munkálatok befejezéséről, és átadta az épületet.

„A szegediek régóta vágytak egy szép, új, nagy, XXI. századi, modern fürdőre” – kezdte Botka László – „hiszen Szeged a vizek városa, és talpunk alatt helyezkedik el Európa talán leggazdagabb termálkincse.” Az újszegedi sok szempontból a legek fürdője. Több különleges, egyedülálló attrakcióval, Közép-Európa legmagasabb csúszdatornyával a legszebb elhelyezkedésű fürdő cím is megilleti, hiszen szinte a város központjában található. A megépüléséhez szükség volt Szeged város akaratára, az EU és a Magyar Köztársaság kormányának 3 milliárd forintos támogatására, a Dél-alföldi Regionális Operatív Program turisztikai pályázatára, és arra is, hogy megfelelő szakmai, stratégiai szövetségest találjanak: hazánk legnagyobb magyar tulajdonú szállodalánca, a Hunguest Hotels Zrt. biztosította a beruházáshoz szükséges másik 50 százalékot. A fürdő 80 százalékban Szeged város tulajdona, 20 százalékban a Hunguest Hotels Zrt-é. Botka reményét fejezte ki, hogy a létesítmény évente sok száz millió forint adóbevételt hoz a városnak, és lendületet ad az egyébként is dinamikusan fejlődő szegedi idegenforgalomnak. Olyan fürdőt terveztek, hangsúlyozta a polgármester, amely minden évben legalább 400 ezer látogatót tud fogadni, és Szeged, valamint a térség turisztikai zászlóshajójává válik.

Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a köztársaság kormánya nevében üdvözölte az egybegyűlteket. Évek óta azzal buzdítanak a turisztikai szakemberek, kezdte az államtitkár, hogy először nézzünk körül itthon, ismerjük meg hazánkat, és csak utána menjünk külföldre. Az elmúlt évtized legnagyobb hazai turisztikai beruházásaként szólt a projektről, amelyet sokan próbáltak megakadályozni, sokan hitetlenkedve fogadtak, de mint fogalmazott, ma már mindenki belátja, hogy Magyarország legnagyobb fürdőkomplexuma a hozzáépülő, megújuló szállodával valóban izgalmas célpontja lesz a hazai és külföldi turizmusnak. Az államtitkár elmondta, ezekben az években a kormány döntésének köszönhetően mintegy 300 milliárd forintot fordítanak turisztikai fejlesztésekre, stratégiai ágazatként kezelik az idegenforgalmat, amely több százezer embernek biztosít munkát.

Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója a 3 évvel ezelőtti kezdetekről beszélt, majd hosszasan sorolta a köszöneteket mindazoknak, akik bármilyen formában részt vettek a tervezésben vagy a kivitelezésben. Nem a beruházás 100 százalékát, hanem a fedett részeket, a fő épületet nyitják meg, erre kaptak használatbavételi engedélyt. Elmondta, pár nap múlva megnyílik a többsávos lejáró a református templom másik oldalán, és akkor zökkenőmentesen meg lehet közelíteni a fürdőkomplexum területét.

Az ünnepélyes szalagátvágás után a jelenlévők igazgatói kísérettel körbejárták a fürdőt, megtekintették a majd csak 1-2 hét múlva megnyíló gyógyászati részleget, a gyógymedencéket, a csendes wellness részleget, a kórházi ágyakat, megcsodálhatták a különböző élményelemekkel ellátott, hatalmas medencét, majd pedig a csúszdákat. Mivel az épület mögött még komoly földmunkálatok folynak, azt a részleget csak május 1-én tervezik megnyitni, a strandnyitáskor.

Fidesz: kampányszagú beruházás

Az elmúlt négy évben Botka László (MSZP) országgyűlési képviselő, polgármester sorozatban megszegte a szegedieknek 2006-ban tett választási ígéreteit, így meg sem kezdődött a beígért új fedett uszoda, sportcsarnok, kongresszusi központ, déli Tisza-híd építése – olvasható Hüvös László frakcióvezető sajtóközleményében.
A mai – egyébként még befejezetlen – beruházás sürgetett, kampányszagú átadása csak a közelgő választásoknak szól. A fürdő pénzügyi konstrukciója pedig jól példázza a szocialisták négy éves kormányzását, hiszen egyetlen célja, hogy több mint 6 milliárd forintnyi közvagyont néhány éven belül töredék vételárért privatizálhasson egy baloldalhoz közeli havercég. A nyilvánosságra került belépőjegy árak alapján a fürdő használata egy átlagos szegedi család számára sajnálatosan megfizethetetlen lesz.
A választások után a Fidesz ki fog vizsgáltatni minden gyanús, a közérdekkel ellentétes ügyletet. Az új városvezetésnek kiemelt feladatként kell majd kezelnie, hogy a rendelkezésre álló jogi és pénzügyi keretek között megakadályozza a szocialisták botrányos privatizációs szándékát a Napfényfürdő kapcsán, és úgy működtesse a létesítményt, hogy az minden szegedi családnak elérhető legyen – áll a sajtóanyagban.


Napfényfürdő Aquapolis – csúszdák Szeged

Hírzóna

892 milliós bírságot kapott az Alza.hu webáruház

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tuti.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ez már komoly összeg.

Tovább olvasom

Hírzóna

Nem épül meg az új könyvtár Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tuti.jpg

Megjelent:

Szerző:

Milliárdokat bukott az önkormányzat.

Tovább olvasom

Hírzóna

Nő a magyar alapanyagok aránya a közétkeztetésben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tuti.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az élelmiszertermelőket is segítendő.

Tovább olvasom

Aktuál