Több mint 23 ezer hektárt borít belvíz az Alsó-Tisza vidékén

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Meghaladja a 23 ezer hektárt a belvíz borította terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén, az elkövetkező napok várhatóan csapadékos időjárása miatt az elöntés növekedésére számítanak a szakemberek – közölte a regionális vízügyi igazgatóság ügyeletvezetője hétfőn az MTI-vel.

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén összesen tizenkilenc szivattyútelep üzemel, a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége pedig meghaladja a napi egymillió köbmétert – mondta Kemény László. A szivattyútelepek beindítása miatt négy belvízvédelmi szakaszon első-, két szakaszon pedig másodfokú készültséget kellett elrendelni. A védekezésben harmincan vesznek részt – közölte a szakember. Az elkövetkező napok várhatóan csapadékos időjárása miatt az elöntött terület növekedésére számítanak, a problémán azonban enyhítene, ha a nappali olvadás mellett éjjel – a hétfőre virradó éjszakához hasonlóan – fagyna – tette hozzá az ügyeletvezető.

Előző sztori

Szemet vetettek a multik a kisboltokra is?

Következő sztori

Gesztus a labdarúgásért, a civilekért