Melyik lesz a legvonzóbb vállalat?

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A “Legvonzóbb Vállalat Felmérés” az AIESEC Magyarország egyedülálló felmérése, amely 2009-ben immár 16. alkalommal készült el, ebben az évben is a Develor Tanácsadó Zrt. közreműködésével. Célja, hogy felmérje a Magyarországon gazdasági és műszaki szakokon diplomázás előtt álló egyetemisták és főiskolások munkavállalással kapcsolatos véleményeit és elvárásait, ezáltal országos szinten is reprezentatív visszajelzést adva a leendő munkavállalók felé.

A közel 70 oldalas szöveges elemzés grafikonokkal és adattáblákkal megközelítőleg 5000 hallgató pályaválasztási szokásait vizsgálja. Az elemzés kiegészül a Develor tanácsadói csapatának meglátásaival, mivel célunk, hogy a felmérésből készült elemzést a humán erőforrás szakemberek számára könnyebben értelmezhetővé tegyük, segítsük a HR stratégia kialakítását, fejlesztését és a rekrutációt a tehetségek megfogására fókuszálva.
A felmérés többek között a pályakezdők kompetenciáit, álláskeresési szokásait, munkáltatókkal szembeni elvárásait, az információs csatornák hatékonyságát (online-, nyomtatott sajtó) és a legkedveltebb munkahelyek rangsorát tartalmazza.
A statisztikai és tanácsadó leírás mellett kiemelt szerepet élvez az a vállalati rangsor, mely a fiatalok potenciális munkahelyi preferenciái alapján készül el. Ennek alapján díjjal jutalmazzák a közgazdász és a műszaki rangsorban elért első öt helyezettet. A díjakat ünnepélyes díjátadó keretében adják át, ahol elsőként publikálják a felmérés eredményeit is.

Előző sztori

Fiatal szegedi kutató kapta a La Roche-Posay Alapítvány publikációs díját

Következő sztori

Mesterházy Attila apukája