Közélet

Lakáspanama a szegedi MDF-ben? FRISSÍTVE

Lakáspanama a szegedi MDF-ben? FRISSÍTVE

2010. február 5., péntek
Lakáspanama a szegedi MDF-ben? FRISSÍTVE

Semmit sem tudnak, és állnak elébe

Nem mindennapi botrány van kialakulóban az MDF szegedi szervezetének háza táján. Jól értesült informátorunk szerint Tímárné Horváth Magdolna, városi elnök, Botka és Bohács kihívója, a tagság és a felsőbb vezetés tudta nélkül még tavaly ősszel eladta a párt 1,5 szobás Füredi utcai szolgálati lakását. Az ügy kivizsgálása érdekében állítólag rendőrségi vizsgálat is indult. Úgy tudjuk, az elnök asszony hallani sem akar a lemondásról, készül a választásokra és a megmérettetésre.

Telefonon megkerestük

Karsai Péter

országgyűlési képviselőt, a párt regionális vezetőjét, aki először azt mondta, nincs tudomása a történtekről, és azt sem tudja, hogy a pártnak Szegeden volt-e lakása, és azt milyen célra használták. „Ki adta el, hogyan, milyen módon, nem tudom” - hárított a képviselő, majd a következő mondat után mintha kezdett volna visszatérni az emlékezete. „Úgy tudom, eladtak egy ingatlant, de hogy az hogyan történt, szabályosan vagy szabálytalanul, azt nem tudom, nem láttam a dokumentumokat.” További kérdések után Karsai már határozottabb alapállást foglalt el: „Kétlem, hogy a tagság tudta nélkül adták volna el az ingatlant. Minden hasonló ingatlaneladási szerződést az elnöknek,

Dávid Ibolyának

kell ellenjegyeznie, az ő aláírása nélkül nem történhet meg az adásvétel. Nem hiszem, hogy az elnök asszony áldását adta volna az ügyletre” - fogalmazott a képviselő, aki még azt is elmondta, azért akadémikus a kérdésünk, mert hivatalosan pártingatlant csak az imént elmondottak szerint lehet eladni.

Tímárné

nem jogosult ellenjegyezni a szerződést, ezt az eljáró ügyvédnek is tudnia kell. Ugyancsak telefonon felhívtuk az érintettet, Tímárné Horváth Magdolnát , aki azzal hárított, hogy nincs mit nyilatkoznia. Ha a rendőrség nyomoz – amiről nincs tudomása –, akkor majd kideríti az ügyet és nyilatkozik is. „Állunk elébe” – fogalmazott magabiztosan a politikus.

Rabi Mihály

megyei elnököt többszöri próbálkozás után sem sikerült elérnünk, vagy kicsöngött a telefonja és nem vette fel, vagy foglaltat jelzett.

Frissítve: Tímárné Horváth Magdolna közleménye

Cikkünk megjelenését követően, péntek kora este az alábbi közleményt kaptuk az MDF szegedi szervezetének elnökétől, melyet kérésére természetesen teljes egészében alább közlünk.

"A Magyar Demokrata Fórum szegedi szervezetének elnökeként az alábbiakról tájékoztatom a szegedma.hu portált: Tény, hogy a szegedi MDF tulajdonában állt egy 35 nm-es ingatlan, amelyet 4 millió Ft vételárért – a szervezet elnökségének döntésére alapítottan – eladtuk. Tény, hogy ez egy helyi ügy, saját felelősségemre, saját hatáskörben jártam el a szegedi szervezet nevében, mint eladó. Tény, hogy a vételár letétben van annál az ügyvédnél, aki a szerződést készítette, ellenjegyezte. Tény, hogy az MDF elnöksége, az MDF elnöke az eladásról nem tudott, és nem is tudhatott, csak négy-öt nappal ezelőtt kért tájékoztatást. Tény, hogy ez nem panama, még kevésbé lakás-panama, legfeljebb azon lehet vitatkozni, hogy a szerződés érvényességéhez kell-e az MDF elnökségének hozzájárulása. Tény, hogy nincs tudomásom arról, hogy bármiféle eljárás, rendőrségi ügy indult volna, hiszen ez egy egyszerű polgárjogi jogügylet."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.