/

Kilenc határsértő hét óra alatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy esetben kilenc határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai tegnap az éjszakai, és ma hajnali órákban a röszkei, és a mórahalmi zöldhatárban mindössze 7 óra alatt – közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A négy kisebb csoportban érkező illegális határátlépők között afgánok, palesztin, és koszovói állampolgárok vannak, akik közül három koszovói férfi már korábban tiltott határsértést követett el, de akkor is sikertelenül. Az adattári ellenőrzés során kiderült, hogy mindhárom személlyel szemben beutazási és tartózkodási tilalom áll fenn, valamint egyiküket a svájci hatóságok körözik lopás bűncselekmény elkövetésének meglapozott gyanúja miatt. Vele szemben a Szegedi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében jár el.
Az elfogott személyek közül a palesztin, illetve a négy afgán állampolgárok menekültstátuszért folyamodtak, őket az idegenrendészeti eljárást követően a békéscsabai befogadó állomásra szállítják. A négy koszovói személy közül három ellen büntetőeljárás indult a beutazási és tartózkodási szabályok megsértés miatt, míg a negyedik férfi ügyét idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálják.

Előző sztori

Jazzmozdony

Következő sztori

Van gyanúsítottja a hódmezővásárhelyi romaellenes feliratoknak