Közélet

Bemutatták az MDF megyei jelöltjeit

Bemutatták az MDF megyei jelöltjeit

2010. február 10., szerda
Bemutatták az MDF megyei jelöltjeit

Két jelöltnek gyűjtik az ajánlócédulákat az MDF nevében Hódmezővásárhelyen. A párt országos elnöksége Takács Róbertet, az SZDSZ Csongrád megyei elnökét nevezte meg képviselőjelöltként, de Mészáros Tamás, az MDF megyei alelnöke is jelöltnek tekinti magát.

Horváth István

, az MDF országos elnökségének tagja a párt szerdai szegedi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a hódmezővásárhelyi választókerületben

Takács Róbertet

indítják. "

Mészáros Tamásnál

azt tapasztaltuk az európai parlamenti választáskor, majd az azt követő időszakban, hogy nem a Magyar Demokrata Fórumhoz méltóan állt helyt. Éppen ezért a Csongrád megyei szervezet és az országos választmány is úgy döntött, hogy olyan jelölt induljon, aki méltóképpen tükrözi az MDF elképzeléseit" - indokolta a jelöltválasztást az alelnök.

Rabi Mihály

megyei elnök ezzel szemben az MTI kérdésére azt mondta, hogy Takács Róbert jelöltségéről az MDF megyei választmánya még nem hozott döntést. Mészáros Tamás, az MDF megyei alelnöke a sajtótájékoztatót megelőzően az MTI-nek elmondta, hogy továbbra is saját magát tekinti a párt képviselőjelöltjének. Ezt azzal indokolta, hogy a megyei választmány kétszer is megerősítette ezen a poszton, és nem kapott ezzel ellentétes hivatalos értesítést az MDF országos vagy helyi vezetésétől. A politikus közölte: már elkezdte az ajánlószelvények gyűjtését, amelyeket ha mégsem ő indul a mandátumért, lead majd a helyi választási irodán, ahol megsemmisítik azokat. Takács Róbert elmondta: az MDF alapszabálya szerint a jelöltséget az országos elnökségnek kell jóváhagynia, aki nem bír ezzel a felhatalmazással, csak "önkényesen" tekintheti magát a párt képviselőjelöltjének. A három szegedi választókerületben

Nagy Ferenc

vállalkozó, az MDF megyei alelnöke,

Hódi Tamás

mérnök és

Tímárné Horváth Magdolna

, a párt városi elnöke indul. Csongrádon Rabi Mihály megyei elnök, Szentesen

Lakatos Attila

vállalkozó, Makón és környékén pedig

Szabó Sámuel

közgazdász lesz az MDF jelöltje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.