Bemutatkoztak a Csongrád megyei LMP-s jelöltek

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A 2010-es választások kampányidőszakában a Lehet Más Politika (LMP) is bemutatta a Csongrád megyei választókerületekben induló képviselőjelöltjeit hétfőn. A 2009-ben alakult párt az 5. számú szentesi választókerület jelöltjét még nem tudta megnevezni.

Az LMP-t a szegedi 1. számú választókörzetben Bálint Bence (képünkön balról az első) 21 éves informatikus képviseli majd, aki elmondása szerint a szerzői jogi kérdésekkel, illetve a szabad szoftverek felhasználásával szeretne foglalkozni; ez utóbbi segítségével véleménye szerint milliárdokat spórolhatna az állam. A 2. számú körzetet jelöltje Bozsóné Margóczi Katalin (képünkön a harmadik) lesz, aki biológusként végzett a szegedi egyetemen, a Csemete elnökségi tagja,  és a környezetvédelem a fő tevékenységi köre. A 3. szegedi kerületben Málovics György (képünkön a második) méretteti meg magát, aki közgazdászként diplomázott, jelenleg is a Szegedi Tudományegyetemen dolgozik, végez kutatómunkát. A Védegyletnek 2006 óta tagja, mely szervezet a város egyik legaktívabb civil tömörülése. Az LMP báziskifejezései mentén képzeli el ő is a politikai irányvonalat: ökológiai fenntarthatóság, társadalmi igazságosság és radikális demokrácia.

Továbbhaladva Szegedről, a csongrádi 4-es választókerület LMP-s jelöltje a szegedi Barcsi Antal (képünkön a negyedik) 58 éves villamosipari technikus, aki jelenleg szakértőként és óraadóként dolgozik, és közel 30 évet töltött el a gyermekvédelemben. A szentesi körzetben az LMP még nem találta meg jelöltjét. A 6-os választókerületben a hódmezővásárhelyi Török László (képünkön az ötödik) indul, aki 59 éves mérnök közgazdászként foglalkozott vállalkozásfejlesztéssel és pályázatírással is. A makói 7. számú körzetben Rácz Árpád makói születésű budapesti közgazdász vállalkozó küzd majd a szavazatokért, aki nem tudott személyesen jelen lenni a bemutatáson.

Előző sztori

Virágzik a mimózafa a Füvészkertben + HANG

Következő sztori

Két hét múlva játszhatna Stranovsky a Pickben