Álfideszesek is gyűjthetik az ajánlószelvényeket

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Híreink és információink szerint, a párt népszerűségét kihasználva, valamint a választópolgárokat megtévesztve többen is a Fidesz nevében készülnek ajánlószelvényeket gyűjteni – jelentette ki sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt.

A Fidesz operatív igazgatójának információi szerint az álfideszesek megjelenésére Budapesten és vidéken is számítani lehet, akik országos szinten, összehangolva készülnek a megtévesztésre. Nyitrai Zsolt arra is felhívta a figyelmet, hogy aki ilyen módon megtéveszti a választókat – három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – bűncselekményt követ el, és amennyiben a Fidesz önkéntesei jogtalan ajánlószelvény-gyűjtést tapasztalnak, a párt meg fogja tenni a szükséges bejelentéseket.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint lehet-e tudni, melyik párt felől érkeztek olyan hírek, hogy a Fidesz nevével való visszaélést tervezik, az operatív igazgató nem kívánt egyetlenegy jelölőszervezetet sem nevesíteni. Azt azonban kijelentette, hogy a párt önkéntesei hivatalos megbízólevéllel és igazolvánnyal rendelkeznek majd és kizárólag ők jogosultak a Fidesz nevében ajánlószelvényeket gyűjteni.

További részleteket a ITT olvashat.

Default thumbnail
Előző sztori

Csütörtök: Csapdák a táblán és az életben

Következő sztori

XVI. századi ezüsttallérokat találtak Hódmezővásárhelyen - FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek