A főbb célokat a városlakók határozzák meg Hódmezővásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felmérés készült arról, milyen változtatásokat tartanának szükségesnek városukban a hódmezővásárhelyiek; a következő 5-10 év településfejlesztési feladatait e tanulmány alapján határozzák meg – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János (Fidesz) polgármester.

A városvezető elmondta, hogy a tavaly októberben kezdődött és a közelmúltban lezárult konzultáció azokat az ötleteket célozta meg, melyek az élhetőbb város kialakítását segítik.
Mint hozzátette, 37 szakmai találkozón vett részt, ezeken több mint ezer szakmai képviselővel, pártok, szakszervezetek, társadalmi szervezetek képviselőivel, nyugdíjasok érdekképviseleteivel, kereskedőkkel, üzletemberekkel találkozott, illetve több tucat lakossági fórumot tartott. Csupán egyetlen politikai szervezet, a Jobbik helyi képviselete nem volt partner a munkában – tette hozzá Lázár János.
A felmérés tíz fő témát érintett. A válaszok alapján a város lakóit elsősorban az emberek védelme; értékeik, lehetőségeik, érdekeik védelme foglalkoztatja. A fő pontok között van emellett az infrastruktúrafejlesztés, a helyi kórház ügyének rendezése, a termőföld védelme, a fogyasztói érdekvédelem a nagy hálózatokkal szemben, illetve például a “zöld” várospolitika érvényesülése.
A polgármester tervei szerint a közgyűlés a következő ülésén, márciusban tárgyal majd a tanulmányról, az ötleteket pedig a következő Nemzeti Fejlesztési Tervben érvényesítik majd.
“Magyarországon ma mindenki érzi, hogy nagy változások következnek az ország életében, amelyek egy rendszerváltó korszaknak a lezárását és egy újnak a születését jelentik. Erre jó, ha a város tudatosan készül, hogy nyertese legyen a változásoknak. Az lesz a város jövője, amit a vásárhelyiek akarnak” – tette hozzá Lázár János.

Default thumbnail
Előző sztori

Jelnyelvből vizsgáztak Szegeden

Következő sztori

Határon átívelő elfogadás és tolerancia

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…