A Fidesz kiáll a nyugdíjasokért

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

„Tetteiről az embert, tetteiről a pártot. Az MSZP az elmúlt nyolc évben, ha akarta volna, megvédhette volna az időseket” – jelentette ki Bodó Imre fideszes országgyűlési képviselő a hétfői sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Fidesz nem engedi, hogy a szocialista párt tovább sújtsa intézkedéseivel a nyugdíjasokat.

Bodó cinikusnak nevezte, hogy Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje kegyeleti pénzt ígért a nyugdíjasoknak. A fideszes képviselő úgy véli, ha folytatódik a Gyurcsány–Bajnai-korszak, a nyugdíjasok 70 éves korhatárra és 15-20 százalékkal kevesebb nyugdíjra számíthatnak.

„Az MSZP-nek 8 év kormányzása után nincs jogi és erkölcsi alapja, hogy bármely más pártra, jelen esetben a Fideszre rágalmakat szórjanak” – hangsúlyozta Bodó Imre annak kapcsán, hogy a szocialista párt azzal „riogatta” a közelmúltban a közvéleményt, hogy a Fidesz kormányra kerülése után elvonások sújtanák a nyugdíjasokat. „A szocialisták ígérgettek, a 13. nyugdíjat visszavonták, felemelték a korhatárt 62 évre, később pedig 65-re, és bármennyire tagadják, a 70 éves nyugdíjkorhatár is számításba van náluk véve” – tette hozzá.

Bodó kitért arra is, hogy amit a szocialista kormány egyik oldalon például emelésként adott az időseknek, azt a másik oldalon elvette, hiszen az élelmiszerek, vagy a gáz ára egyre ennél nagyobb mértékben drágult. Ezt támasztotta alá Kriston Istvánné, a Fidesz Csongrád megyei nyugdíjas tagozat elnökségének tagja is, aki portálunknak elmondta, hogy hiába volt 13. havi nyugdíj, 2008-tól például 8 százalékkal csökkentették a nyugdíjalapot. „Változtatni kell a rendszeren, és magán a nyugdíjkiszámítás módján is” – nyilatkozta Kriston Istvánné, aki beszélt a munkanélküliek magas arányáról is. Tőlük ugyanis nem tudnak nyugdíjjárulékot levonni, ami szintén komoly probléma az elnökségi tag szerint.

A SZEGEDma.hu kérdésére Bodó Imre fideszes képviselő elmondta, hogy egységként kell kezelni a családot, nem vehetjük külön a gyermeket vagy a nyugdíjast. „Ha az egyiket sértem, akkor az egész családnak ártok. A szocialisták legnagyobb bűne, hogy mindegyik korosztályt sértették és ellehetetlenítették az elmúlt 8 évben” – hangsúlyozta. Bodó szerint hozzá kell fogni a társadalom újjáépítéséhez, még ha ez a kijelentés furcsán is hangzik ennyi évvel a rendszerváltás után.

Hallgassa meg Bodó Imre országgyűlési képviselővel készített hanganyagunkat!

Hallgassa meg a Kriston Istvánnéval, a Fidesz Csongrád megyei nyugdíjas tagozat elnökségének tagjával készített hanganyagunkat!

Előző sztori

Az MSZP-s Hagyó is bukik a BKV-ügy miatt

Következő sztori

Virágzik a mimózafa a Füvészkertben + HANG