Közélet

Németországi segély az erdélyieknek

Németországi segély az erdélyieknek

2010. január 4., hétfő
Németországi segély az erdélyieknek

A németországi Johannita Lovagrend vezetésével, a németországi és az erdélyi LIA Alapítványok szervezésében az utóbbi évek egyik legnagyobb humanitárius segélyakciója zajlik jelenleg Székelyföldön, amely révén 15000 hátrányos helyzetű személy, illetve család részesül egy-egy hasonló csomagban, amelyben többnyire alapélelmiszer és tisztálkodási szerek találhatók - olvasható az Erdély Ma hírportálon.

A csomagok egyébként 16 kg körüliek, és németországi családok állították össze az Antenne 1-Bayern rádió felhívásaként. A 11 kamion, amely Székelyföldre érkezett (további 31 kamion ment más országok felé), a gyermek- és felnőttvédelmi rendszerekben levőknek vitt elsősorban támogatást Hargita, Kovászna és Maros megyékben, de Udvarhelyszéken a történelmi egyházak által összeállított szükségben levő családok és idősek is részesültek támogatásban. A LIA Alapítvány helyi segítői a három megye szociális igazgatóságai, a történelmi magyar egyházak, a Gondviselés Segélyszervezet, a Civitas és a Szent Gellért Alapítvány, a mallersdorfi ferences nővérek, a CJ Domus és a Csibész Egyesület, valamint sokan mások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.