Németországi segély az erdélyieknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A németországi Johannita Lovagrend vezetésével, a németországi és az erdélyi LIA Alapítványok szervezésében az utóbbi évek egyik legnagyobb humanitárius segélyakciója zajlik jelenleg Székelyföldön, amely révén 15000 hátrányos helyzetű személy, illetve család részesül egy-egy hasonló csomagban, amelyben többnyire alapélelmiszer és tisztálkodási szerek találhatók – olvasható az Erdély Ma hírportálon.

A csomagok egyébként 16 kg körüliek, és németországi családok állították össze az Antenne 1-Bayern rádió felhívásaként. A 11 kamion, amely Székelyföldre érkezett (további 31 kamion ment más országok felé), a gyermek- és felnőttvédelmi rendszerekben levőknek vitt elsősorban támogatást Hargita, Kovászna és Maros megyékben, de Udvarhelyszéken a történelmi egyházak által összeállított szükségben levő családok és idősek is részesültek támogatásban.

A LIA Alapítvány helyi segítői a három megye szociális igazgatóságai, a történelmi magyar egyházak, a Gondviselés Segélyszervezet, a Civitas és a Szent Gellért Alapítvány, a mallersdorfi ferences nővérek, a CJ Domus és a Csibész Egyesület, valamint sokan mások.

Előző sztori

H1N1: Újabb három halott a szegedi klinikákon

Következő sztori

Vadak a hóban avagy miért nem fázik a pelikán lába? + KÉPEK