Labdarúgás: a Baja ellen játszik szombaton a Volán

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Edzőmérkőzéssel töri meg a három hete tartó felkészülés monotonitását a Tisza Volán SC Szeged labdarúgócsapata. A kék-feketék az NB III Dráva csoport listavezetőjét, a Baját fogadják szombaton 11 órától a műfüvön.

A kemény hidegben igazán kemény ellenféllel szemben nyitja a felkészülési meccsek sorát az NB III Alföld csoport negyedik helyén tanyázó szegedi alakulat. A szombati ellenfél, a Bajai LSE ugyanis pontveszteség nélkül, utcahosszal vezeti a Dráva csoportot, s egyértelműen az NB II-be tart. „Igyekeztünk úgy kialakítani a programot, hogy valóban erős csapatokkal játsszunk a következő hetekben. Az alacsonyabb osztályú gárdák ellen azok szerepelhetnek majd, akiknek korábban kevesebb lehetőség jutott. Arra törekszem, hogy valamennyi futballistám teljes mérkőzést, mérkőzéseket kaphasson” – magyarázza Buchholcz Gábor vezetőedző.
Ami a játékosmozgásokat illeti, a mestertől megtudtuk: a frissen igazolt Vágó Levente és Vastag Szabolcs mellé is keresnek még futballistákat. Próbajátékon van a Volánnál Verrasztó László (Baja), Prikidánovics Milán (Vasas) és Nagysolymosi András (Kozármisleny). Előbbi két fiatalember a védelem közepén, illetve a hátvédek előtt szűrőként képes igazán jó teljesítményre. A szélső középpályás Nagysolymosira elsősorban az U19-ben számítana a Szeged. A támadó Kéri Tamás és a kapuvédő Tóth Zoltán éppen az utánpótlásból csatlakozott a felnőttekhez, s Vida Gergő is visszatér Angliából, a jövő héten kapcsolódik be a munkába. Az viszont már eldőlt, hogy Tóth Lukács most nem lesz a Volán játékosa. Buchholcz Gábor szerint jó lenne még kapust és támadót is a Tisza partjára csábítani.
A keretből néhányan sajnos sérüléssel bajlódnak: Kéri Tamás egy edzésen sérült meg, Pálfi Árpádnak a hasfala fáj, hétfőn keres föl egy specialistát, Mórocz Zsolt térde bevizesedett, Dongó Dénes pedig a rehabilitáció fázisában tart.
„Kifogástalan állapotú, letakarított pályán, jó hangulatban folyik a munka január 7-e óta. Küzdünk a mínuszokkal, a fiúk jól bírják a terhelést, morgás nélkül végeznek minden feladatot. Az edzőmeccseken mindenki számára adott lesz a lehetőség a bizonyításra. Szeretnék olyan keretet kialakítani, mely fiatal és sikerre éhes” – árulta el a SZEGEDma.hu-nak Buchholcz Gábor.
Szombaton 11 órakor várhatón az alábbi tizenegy fut majd ki a Baja ellen a műfűre: Czirják – Pénzváltó, Dargó, Grünwald, Mészáros – Vastag, Szilágyi – Harangozó, Beretka, Végh – Kazi.

Default thumbnail
Előző sztori

Kézilabda Eb: kialakult a szombati elődöntők párosítása

Default thumbnail
Következő sztori

A szuperlézerről is hallhatunk a Fizika Napján

Legutóbbi hasonló cikkek