Január végén miniszterelnök-jelölti programot hirdet az MSZP

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Január végén miniszterelnök-jelölti és kormányprogramot hirdet az MSZP – tudta meg az MTI szocialista forrásból.

Január végén kezdi “hivatalosan” is a választási kampányát az MSZP, ekkor programokat hirdet.
Mesterházy Attila kormányfőjelölt saját vállalásokat tesz: a következő négy évre szóló rövid, 10-20 pontban összeszedett konkrét, az egyes rétegeket érintő tervezett lépéseket jelent be.
Ez a dokumentum a szintén január végére elészülő kormányprogramból emel ki intézkedéseket. A kormányprogram szakfejezeteiből meríthetnek majd a jelöltek is a kampányban.
Az MSZP-nek már létezik egy harmadik programdokumentum is: a decemberi kongresszuson elfogadott értékprogramban azt jelölték meg a szocialisták, hogy mit képviselnek majd a válság után.
Január 15-én indul a jelöltkampány. Az aspiránsok bemutatkozása arról szól majd, hogy a képviselő és a kormány jóvoltából milyen fejlesztések valósultak meg az adott körzetben, illetve, ezek közül a szocialista jelölt mit akar folytatni a párt esetleges kormányra kerülése után.
A központból irányítják a kampányát Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt és Lendvai Ildikó pártelnök mellett Szili Katalinnak és Kovács Lászlónak is; melléjük beszáll Botka László szegedi polgármester, illetve Gyurcsány Ferenc is, utóbbi a vidéki szocialista bázis igyekszik majd megszólítani. Részt vesz a kampányban Bajnai Gordon kormányfő is, aki a kormány által elért eredményeket kommunikálja majd.
Az MSZP menetrendje szerint a párt hivatalosan január végén, a programok meghirdetésével jelzi saját kampánynyitányát.

Előző sztori

A Jobbik visszafizettetné a cégvezetők prémiumait + HANG

Default thumbnail
Következő sztori

A sztrájk miatt elbocsátott kézbesítők visszavételét követeli a LIGA

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…