Felelős döntést kérnek a szurkolók a közgyűléstől

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád megyei sporttámogatások kapcsán – mely ügyben csütörtökön tárgyal a Csongrád Megyei Közgyűlés – nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz több civil szervezet, szurkolói csoportosulás. Felhívásukat alább olvashatják.

Felelős döntést várunk sárdobálás idején (is)!

Magyarországon közeleg a választások ideje, aminek biztos jele, hogy politikusaink jelentős része energiáját és idejét a köz érdekében végzett feladatok ellátása helyet rosszindulatú, személyeskedő sárdobálásra, egymás sértegetésére fordítja.
Sajnos a pártoskodásnak, korteskedésnek e durva, magyaros formája most épp a Csongrád Megyei Közgyűlés képviselői között is felütötte fejét, veszélyeztetve a 2010. január 21-ei közgyűlés szakmai döntéseinek meghozatalát, határozatainak megszületését.
A csütörtöki testületi ülés 17. napirendi pontja
Bodó Imre tanácsnok úr előterjesztésében tárgyalja a megyei sporttámogatását, mely dönt többek között a megye legnagyobb sportegyesülete, a SZVSE, illetve a Tisza Volán Focisuli és az SZTE-Szedeák kosárlabdázóinak sorsáról, hányattatott sorsú utánpótláscsapatok létéről vagy megszűnéséről.
A drámai helyzetben tudomásunkra jutott, hogy bár az előterjesztés 2009. november óta immár harmadszor szerepel a közgyűlés napirendjén, az elmúlt napok politikai csatái szülte bizonytalanság hatására most sem várható döntés!
A fentiek okán nyílt levélben fordulunk Csongrád megye önkormányzatának képviselőihez, kérve őket közfeladatuk pártpolitika-mentes ellátására, s elvárjuk tőlük, hogy sumákolás nélkül, nyíltan, véleményük, nevük vállalásával szavazzanak az előterjesztés támogatásáról vagy elutasításáról!
Őszintén bízunk a felelős döntésben, abban, hogy a megyei utánpótlás-nevelő központok túlélése érdekében is sikerül olyan könnyed és szinte egyhangú döntést hozni, mint 2009 novemberében, mikor is a Szetey András által reprezentált Szeviép-Szeged felnőtt női kosárcsapatnak ítélt oda 15 millió forintot Csongrád megye közgyűlése!

Szeged, 2010. január 20.

Együtt a Szegedi Labdarúgásért civil mozgalom
Kék-Fekete Diszkoszvető Szponzori Kör
Ultras Szeged szurkolói csoport

Default thumbnail
Előző sztori

Egyszerűen káprázatos volt a kézilabda-válogatott

Default thumbnail
Következő sztori

Rendőrökre támadt az ittas vezető

Legutóbbi hasonló cikkek