Közélet

Felelős döntést kérnek a szurkolók a közgyűléstől

Felelős döntést kérnek a szurkolók a közgyűléstől

2010. január 20., szerda
Felelős döntést kérnek a szurkolók a közgyűléstől

A Csongrád megyei sporttámogatások kapcsán – mely ügyben csütörtökön tárgyal a Csongrád Megyei Közgyűlés – nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz több civil szervezet, szurkolói csoportosulás. Felhívásukat alább olvashatják.

Felelős döntést várunk sárdobálás idején (is)!

Magyarországon közeleg a választások ideje, aminek biztos jele, hogy politikusaink jelentős része energiáját és idejét a köz érdekében végzett feladatok ellátása helyet rosszindulatú, személyeskedő sárdobálásra, egymás sértegetésére fordítja. Sajnos a pártoskodásnak, korteskedésnek e durva, magyaros formája most épp a Csongrád Megyei Közgyűlés képviselői között is felütötte fejét, veszélyeztetve a 2010. január 21-ei közgyűlés szakmai döntéseinek meghozatalát, határozatainak megszületését. A csütörtöki testületi ülés 17. napirendi pontja

Bodó Imre tanácsnok úr előterjesztésében tárgyalja a megyei sporttámogatását, mely dönt többek között a megye legnagyobb sportegyesülete, a SZVSE, illetve a Tisza Volán Focisuli és az SZTE-Szedeák kosárlabdázóinak sorsáról, hányattatott sorsú utánpótláscsapatok létéről vagy megszűnéséről. A drámai helyzetben tudomásunkra jutott, hogy bár az előterjesztés 2009. november óta immár harmadszor szerepel a közgyűlés napirendjén, az elmúlt napok politikai csatái szülte bizonytalanság hatására most sem várható döntés! A fentiek okán nyílt levélben fordulunk Csongrád megye önkormányzatának képviselőihez, kérve őket közfeladatuk pártpolitika-mentes ellátására, s elvárjuk tőlük, hogy sumákolás nélkül, nyíltan, véleményük, nevük vállalásával szavazzanak az előterjesztés támogatásáról vagy elutasításáról! Őszintén bízunk a felelős döntésben, abban, hogy a megyei utánpótlás-nevelő központok túlélése érdekében is sikerül olyan könnyed és szinte egyhangú döntést hozni, mint 2009 novemberében, mikor is a Szetey András által reprezentált Szeviép-Szeged felnőtt női kosárcsapatnak ítélt oda 15 millió forintot Csongrád megye közgyűlése!

Szeged, 2010. január 20.

Együtt a Szegedi Labdarúgásért civil mozgalom Kék-Fekete Diszkoszvető Szponzori Kör Ultras Szeged szurkolói csoport

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.