Csütörtök: Bolyai János-emlékkiállítás

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Somogyi-könyvtárban nyílik kiállítás a 150 éve elhunyt Bolyai János hadmérnök, matematikus emlékére csütörtökön. A Közéleti Kávéházban az úticél: Svájc, új filmeket vetítenek a moziban, és buli is lesz este.

Színház

A Nagyszínházban csütörtökön 18 órakor Csongor és Tünde (Tömörkény István bérlet).

A Kisszínházban csütörtökön 10 órakor és 14 órakor Az aranyszőrű bárány – zenés mesejáték. (Délelőtt a Vuk 2. bérlet, délután az Aladin 2. bérlet érvényes.)

Kiállítás a Somogyiban

Csütörtöktől január 31- ig látható a Somogyi-könyvtár 3. emeletén az Emlékezés a geometria Kopernikuszára című kiállítás az 1860. január 27-én, 150 éve elhunyt Bolyai János hadmérnök, matematikus emlékére.

Közéleti Kávéház

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) csütörtökön 17 órakor Az uticél: Svájc címmel bemutató előadást tart Prónay Ildikó tanár, idegenvezető.

Előadás a TIK-ben

Csütörtökön 17 órakor az SZTE TIK I. előadójában Calivita Orvosi Előadás.

Csütörtöki moziműsor

A Grand Caféban csütörtökön:

19 órakor: Az ajánlat – feliratos ausztrál-angol film, rendező: John Hillcoat.

21 órakor: 1 – színes, magyar sci-fi-krimi Stanislaw Lem novellája alapján. Rendező: Pater Sparrow.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 és 17 órakor: Avatar 3D – színes, szinkronizált amerikai fantasy, rendező: James Cameron.

20 órakor: Sherlock Holmes – színes, szinkronizált amerikai kalandfilm. Szereplők: Robert Downey Jr, Jude Law, Rachel McAdams. Rendező: Guy Ritchie.

Balázs Béla terem:

16 órakor: Sherlock Holmes – színes, szinkronizált amerikai kalandfilm. Szereplők: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams. Rendező: Guy Ritchie.

18.15-kor: Adás – színes, magyar filmdráma. Rendező: Vranik Roland.

20 órakor: Karácsonyi történet – színes, feliratos francia vígjáték. Rendező: Arnaud Desplechin.

Csőke József terem:

16.15-kor és 20.45-kor: Barátom, Eric – színes, feliratos brit vígjáték. Rendező: Ken Loach.

18 órakor: California Dreamin’ – színes, feliratos román film. Rendező: Cristian Nemescu. A koszovói háború idején egy osztagnyi NATO-katona igyekszik Szerbia felé, tehervagonjukon akár a háború kimenetelét is befolyásolható fontos radar-lokátorral. Csakhogy olyasmi történik, amire Doug Jones kapitány (Armand Assante) a legkevésbé sem számít: egy romániai kisváros vasútállomásán a szállítmányhoz tartozó dokumentumok hiányára hivatkozva a csökönyös állomásfőnök feltartóztatja őket. A keserédes, Kusturica világát idéző alkotás a Cannes-i Filmfesztiválon került a közönség elé, ahol a vetítés után tízperces ováció fogadta, és elnyerte az Un Certain Regard szekció fődíját.

Csütörtöki buli

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor Are you ready? PartyPatkós A Rock Attilával.

Default thumbnail
Előző sztori

Botkával álmodni

Default thumbnail
Következő sztori

Új vírus - Újabb beteg hunyt el Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek