Közélet

Botka és Ujhelyi győzelmét várja az MSZP

Botka és Ujhelyi győzelmét várja az MSZP

2010. január 5., kedd
Botka és Ujhelyi győzelmét várja az MSZP

A Népszabadság információi szerint egy, az MSZP-ben készített belső felmérés azt állítja: valamivel több mint ötven olyan egyéni körzet van, ahol reálisan mandátumhoz juthat a párt a tavaszi országgyűlési választáson.

A legtöbb esély a budapesti kerületekben van, de a főváros mellett Miskolc és Szeged is favoritnak számít - írja a lap keddi számában. Az esélyes körzeteket "kiemelt körzetként" kezelik majd a kampányban, ami nem feltétlenül többletforrást, hanem személyre szabottabb kampánycsomagot jelent, és várhatóan azt, hogy a párt vezetői is többet mutatkoznak az adott kerületben, erősítve a jelöltet. A lap információi szerint az ötven kiemelt körzetből a legtöbb fővárosi, de esélyesnek számít több csongrádi, borsodi és szabolcsi kerület is. A szocialisták bíznak Botka László szegedi polgármester egyéni győzelmében is, ahogyan egyéni mandátumot remélnek Káli Sándor miskolci polgármestertől, Lamperth Mónika elnökhelyettestől, Gúr Nándor Borsod megyei elnöktől és Ujhelyi Istvántól, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárától is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.