Egészség

Új vírus: újabb kismamát kezelnek Szegeden

Új vírus: újabb kismamát kezelnek Szegeden

2009. december 10., csütörtök
Új vírus: újabb kismamát kezelnek Szegeden

Újabb kismamát kezelnek H1N1 vírus okozta fertőzés miatt Szegeden, a beteg nem igényel intenzív ellátást, a fertőzőosztályon fekszik - tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikai központja csütörtökön az MTI-t.

Hegedűs Mariann

, a központ sajtóreferense az MTI megkeresésére péntek délelőttre ígért részletes tájékoztatást az esetről. Az SZTE klinikáin csütörtök délután 15, H1N1-pozitív influenzás beteget ápoltak - két férfit, kilenc nőt és négy gyereket -, közülük négy páciens kap intenzív ellátást, s hármukat lélegeztetni kell. A klinikai központ szeptember 30-án kapott először H1N1-pozitív eredményt ott ápolt betegről. Azóta csütörtök délutánig összesen 147 beteget vettek föl influenzaszerű tünetek miatt, közülük 66 bizonyult H1N1-pozitívnak. Tizenhárom felvett betegnél a vizsgálat még folyamatban van. Az ambulanciákon is sok beteg fordult meg influenzaszerű tünetek miatt, de az állapotuk nem volt olyan, hogy felvételt igényeltek volna - áll az intézmény közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.