Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Egyház

Tiltakoznak az egyházak is az MTV költségvetése ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) december 1-jén és 2-án megtartotta téli rendes ülését, melyen szóba került az MTV 2010-es költségvetése is. A konferencia során a testület Juliusz Janusz érsek meghívására látogatást tett a nunciatúrán – tájékoztat az MKPK sajtólevele.

Az ülés során szó esett a Magyar Katolikus Egyház részvételéről különböző nemzetközi bizottságokban.
A papság éve alkalmából nemzetközi teológiai kongresszust szervez a Papi Kongregáció „Krisztus hűsége a pap hűsége” címmel Rómában. A jövő márciusi eseményen a konferenciát Udvardy György püspök képviseli.
A Magyar Katolikus Kultúra programsorozat keretében jövő évben „Hagyományőrzés vagy újpogányság” címmel országos előadás-sorozatot szervez a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége.
A püspökök testülete megvitatta az idei zárszámadási törvény és a jövő évi költségvetési törvény egyházakat érintő aktuális helyzetét.

A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Magyarországi Unitárius Egyház, a Magyarországi Baptista Egyház, a Magyarországi Metodista Egyház és a Magyar Ortodox Egyház vezetősége megdöbbenéssel értesült a Magyar Televízió Zrt. (MTV) 2010-es évi műsorrendjének tervezett változásairól. Az egyházak vezetőinek értesülése szerint az MTV-t érintő jövő évre tervezett költségvetési elvonások súlyosan veszélyeztetik az MTV közszolgálati feladatvállalását, hiszen nem teszik lehetővé újabb vallási műsorok készítését. Az érintett egyházak vezetősége közös nyilatkozatban tiltakozik a tervezett változtatások ellen.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia posztumusz Pro Ecclesia Hungariae-díjat adományozott Ozsvári Csaba ötvösművésznek az egyházművészet területén maradandót jelentő liturgikus és szakrális művészi alkotásaiért, valamint küldetésként megélt munkásságáért, és Pro Cultura Christiana-díjat adományozott a 70 éves Tóth Sándor író, költő, újságírónak munkássága elismeréseként. A díjakat Erdő Péter bíboros adta át Ozsvári Csaba özvegyének és Tóth Sándornak december 1-jén az MKPK székházában.
Szendi József nyugalmazott veszprémi érsek pappá szentelésének 65. évfordulója alkalmából ünnepi szentmisét mutattak be a konferencia tagjai a jubiláns főpásztor vezetésével december 2-án.

Egyház

A reformáció emléknapját ünnepeljük

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Luther Márton a hagyomány szerint 1517-ben e napon tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára.

Tovább olvasom

Egyház

Erdő Péter: Mindszenty József boldoggá avatása jót tenne a magyar nép lelkének

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, Magyarország egykori prímásának mielőbbi boldoggá avatása jót tenne a magyar nép lelkének – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szombaton Budapesten, a Hit pajzsa díj átadó ünnepségén. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Egyház

Kiss-Rigó László püspök diakónussá szentelte Kovács Zoltánt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Advent második hetének szombatján, Kiss-Rigó László püspök diakónussá szentelte Kovács Zoltán V. éves szeged-csanádi papnövendéket.

Tovább olvasom

Aktuál