Közélet

Orbán-Schmitt konzultáció egy sportbarát kormányról

Orbán-Schmitt konzultáció egy sportbarát kormányról

2009. december 29., kedd
Orbán-Schmitt konzultáció egy sportbarát kormányról

Levélben kért konzultációt Schmitt Páltól, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökétől Orbán Viktor, áttekintendő „egy leendő sportbarát kormány” előtt álló legsürgetőbb feladatokat.

Schmitt Pálnak

írt levelében az ellenzéki pártvezető így fogalmaz: "Bizonyára egyetértünk abban, hogy csak az az ország lehet erős, amely biztosítja valamennyi polgára számára az egészséges és sikeres élet lehetőségét. Nyilvánvalóan nem véletlen, hogy a világ legerősebb országai egytől egyig a legsikeresebb sportnemzetek listájának éllovasai között találhatók."

Orbán Viktor

levelében a jelenlegi kormányzat sportot is érintő intézkedéseinek káros hatásaira szintén felhívja a figyelmet. "A jelenlegi magyar kormány a sportot sújtó brutális megszorításaival a sikeres és egészséges élet lehetőségét veszi el a magyar emberektől, elsősorban a magyar fiataloktól" – írta a pártelnök, aki szerint "a sportellenes kormányzás következtében nemcsak kiváló sportolóink sikeres olimpiai felkészülése lehetetlenül el, hanem a megszorítások első számú vesztese az utánpótlás-nevelés, azaz a fiatalok sportja lesz." Hozzátette: ezzel pedig sok tíz- és százezer gyermek és fiatal sportolási lehetősége kerül veszélybe. "A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség készen áll arra, hogy – amennyiben a választóktól felhatalmazást kap – a sportellenes kormányzást sportbarát kormányzással váltja fel" – írja levelében Orbán Viktor. A Fidesz elnöke végezetül arra kérte a MOB elnökét, hogy szervezzenek meg egy olyan konzultációt, ahol számba vehetik „egy leendő sportbarát kormány előtt álló legsürgetőbb feladatokat az olimpiai felkészülés és az utánpótlás-nevelés fejlesztésének területén."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.