Vélemény

Karácsony előtti Kele János-kutatás

Karácsony előtti Kele János-kutatás

2009. december 14., hétfő
Karácsony előtti Kele János-kutatás

Karácsony előtt. Ilyenkor illene nyugodtan heverészni a különféle csokoládék társaságában, Mikulásokkal körülvéve, és mit sem foglalkozni azzal, mi megy a híradóban, vagy mit írnak az újságok. És akkor, bumm! Elindul egy igazi kutatási lavina. Pedig csak egy páréves újságcikk került elő a könyvespolc alól.

Egy igazi jó történet, olyan, mint azok a kérdések, amik akár éveken át foglalkoztatnak minket. Ki adott már választ olyan egyértelműnek tűnő, de mégis leírhatatlan kérdésekre, minthogy mi az a szeretet? Mi az a karácsony? Talán könnyebb azt elmondani, mit jelent neked, vagy nekem. A valódi különleges képességekkel rendelkező emberek nem vágynak hírnévre, Kele Jánoshoz hasonlóan pusztán a segítőkészség mögötti erő és adottság hajtja őket. Valószínűleg a megannyi különféle bizonyíték ellenére két dolog miatt nehéz elhinni bármit is a spirituális vagy paranormális jelenségekről és erőkről. Ha személyes élményekről vagy adottságokról van szó, sokkal könnyebben hiszünk abban, hogy ezek a jelenségek igaziak. Ha valami különleges történik, egyből magyarázatokat keresünk, mert biztonságot ad két lábbal a földön állva mérlegelni az élet dolgait. Egyszóval sok-sok példát lehet találni kivételes adottságokkal rendelkező emberekre, de talán nem árt utánajárni ki is ő. Az első lépések a karácsony előtti kutatási lavinában még elég félszegek voltak. A parapszichológia – bár sokan vitatkoznának a gondolattal – egy olyan tudományág, ami azok a pénzre és hírnévre vadászó áltudósok miatt lett komolytalan és kétségekkel teli beszédtéma, akik hamis nézetekkel és bizonyítékokkal telítették az újságokat és a tévét. Ez nem az ufók és a varázslók világa. Egy valódi látnok például nem használja a tehetségét rossz célokra, mindenekelőtt segíteni szeretne a bajba jutottakon vagy betegeken. Egy látnok nem szellemeket látó, angyalokkal beszélgető ember, viszont ő áll a legközelebb a látóhoz. Egy látnok viszont a legkevésbé sem nevezhető közvetítőnek, mivel ők általában nem látnak a jövő eseményeiben, inkább azokon a lényeken keresztül tájékozódhatnak, akikkel kapcsolatban állnak. Ezzel a témával kapcsolatban fontos a fogalmakat ismerni, bármilyen kétségek is támadnak olvasás közben. Egy szegény származású, pécsi nyomdászsegéd különleges képességeivel az amerikai Duke Egyetemen külön kutatócsoport foglalkozott, az 1997-ben elhunyt Dr. Karlis Osis, elismert parapszichológiai kutató és író vezetésével. Hogyan lehet több ezer páciense az 1930-as években, Németországban, majd Magyarországon is eredményesen segítette a rendőrség munkáját – itthon pedig alig találni Kele személyiségéről és életútjáról bármit is? Egy lipcsei professzor szerint Kele igazi, „klasszikus látnok” volt. Hans Dreisch annak idején személyesen tehette próbára a magyar látnok készségét. Ma már talán mindez kevés az emlék megőrzéséhez, hiszen a legutóbbi életrajzi könyv 1985-ben került ki Havasi János szerző keze alól, Kele, a „léleklátó” címmel. Legutóbb pedig öt éve írt róla a Zsaru magazin, majd a Hihetetlen magazin. És még ha az ünnepek előtti nagytakarítás után vissza is kerül az újság a többi magazin közé, egy kicsit megérte újra előhúzni. További infó:

International Society of Dowsing & Research / PSI ESP Part 3

Roots of Consciousness, Jeffrey Mishlove, PhD.

A léleklátó – Wass Albert verse Kele Jánoshoz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.