Sport

Gyorskorcsolya: Kónya Zsófia aranyérme Szlovákiában

Gyorskorcsolya: Kónya Zsófia aranyérme Szlovákiában

2009. december 21., hétfő
Gyorskorcsolya: Kónya Zsófia aranyérme Szlovákiában

A Szegedi Korcsolyázó Egyesület két versenyzője Szlovákiában szerepelt, Kónya Zsófia ezer méteren új országos csúccsal győzött.

A hétvégén rendezték Szlovákiában a rövidpályás gyorskorcsolyázók „Danubia Series” elnevezésű versenyének negyedik állomását, ahol a Szegedi Korcsolyázó Egyesület két versenyzője lépett jégre. A rangos nemzetközi mezőnyben, az SZKE válogatott versenyzői kiemelkedően szerepeltek.

Kónya Zsófia

minden távon győzött, 1000 méteren új országos csúcsot ért el, és aranyéremmel térhetett haza. Jászapáti Petra 500 méteren új országos korosztályos rekorddal ezüstérmes lett. „Az idei szezon felénél járunk lassan és örömteli, hogy versenyzőink sorra javítják meg egyéni csúcsaikat és az országos rekordokat” – mondta

Szabó Krisztián

, a Szegedi Korcsolyázó Egyesület vezetőedzője.

Lajtos Szandra

és

Oláh Bence

kihagyták a szlovákiai versenyt, mert budapesti edzőtáborban voltak. Bence a január 8-10 között megrendezendő Junior Világbajnokságra, Szandra a téli olimpiára készül. Kónya Zsófia is utazik a tajvani junior vb-re, az ő szereplése váltóban biztos, egyéniben még nem dőlt el, hogy ki indul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.