Családbarát résszel bővül a mórahalmi fürdő + PANORÁMA + HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Uniós támogatással mintegy háromezer négyzetméteres családbarát szárnnyal bővül az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, a 880 millió forintos beruházástól a turisztikai szezonalitás csökkenését várják – közölte Nógrádi Zoltán, a homokháti kisváros polgármestere kedden.

A tervek szerint jövő szeptemberre megvalósuló beruházáshoz az önkormányzat 440 millió forint támogatást nyert a Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán, az önerőhöz szükséges forrást pedig kötvénykibocsátással teremtette elő a város – mondta a politikus a fejlesztés ünnepélyes alapkőletételekor.
A kivitelező Ferroép Zrt. a következő hónapokban fedett gyermekfürdőt és szauna parkot hoz létre, ezzel a fürdő alapterülete 3 ezer négyzetméterrel, vízfelülete több mint 400 négyzetméterrel bővül – közölte a polgármester.
A fejlesztés nyomán a legkisebbeket többszintű kaland- és élménymedence, gyermek- és a bébi pancsoló, és két fedett csúszda várja majd. A szülők és nagyszülők kikapcsolódását termál ülőmedence, kneipp-medence, jégkása kút és sokszínű szolgáltatást nyújtó szaunavilág garantálja majd – ismertette Nógrádi Zoltán.
A megnövekedő gyógyvízszükséglet fedezésére egy tartalék termál kutat is fúrnak – tette hozzá.
A hatezer lelkes kisvárosban a fürdő bővítésével párhuzamosan zajlik a 2,7 milliárd forintból épülő négy csillagos Hotel Colosseum Konferencia és Wellness Szálló kivitelezése, valamint a háromszintes kistérségi járó beteg szakellátó központ kialakítása is.
Berta Zsolt, az önkormányzat turisztikai referense az MTI-nek elmondta: a mórahalmi fürdő tavaly 280 ezer vendéget fogadott, idén a látogatószám néhány százalékos bővülését várják. Bár az esztendő végén némi visszaesést tapasztaltak, a szakember bízik benne, hogy a szerb állampolgárok vízumkényszerének megszűnése tovább bővül a Vajdaságból érkező vendégek száma, és ez ellensúlyozza a kedvezőtlen folyamatokat.

Nógrádi ZoltánHallgassa meg a Rádió Plusz Nógrádi Zoltánnal készített hanganyagát!


Erzsébet gyógyfürdő főbejárat in Mórahalom

Előző sztori

LEN-kupa visszavágó: nagy csatára készülhet a Beton

Következő sztori

Szerda: Gerillák a tömegközlekedésben