Bulvár

Bővült a digitális tv-hálózat lefedettsége a Dél-Alföldön + HANG

Bővült a digitális tv-hálózat lefedettsége a Dél-Alföldön + HANG

2009. december 2., szerda
Bővült a digitális tv-hálózat lefedettsége a Dél-Alföldön + HANG

Elindult Szeged vételkörzetében is a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás; a gombnyomással történt bekapcsolást szerdán együtt végezte el Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója és Botka László szegedi polgármester.

A digitális hálózat lakossági lefedettsége még az idén decemberben eléri a 88 százalékot, miután összesen tíz új telephelyen indítja el a szolgáltatást az Antenna Hungária, jövőre pedig azt 94 százalékra szeretnék emelni - mondta az eseményen a vezérigazgató. A Dél-Alföldön tavaly indult el a szolgáltatás a szentesi vételkörzetben, most kapcsolódott be abba a szegedi és a kiskőrösi telephely, biztosítva a régió digitális földfelszíni televíziós ellátását. A vezérigazgató kiemelte, egyfajta szociális missziót is betöltenek, hiszen ez az egyetlen platform, amely hagyományos és HD-minőségben, előfizetési díj nélküli digitális televíziós szolgáltatást nyújt most, és az analóg hálózat lekapcsolását követően is. Egyelőre hét népszerű csatorna érhető el a szolgáltatásban – az RTL klub, a tv2, m1, az m2, a Duna Tv, Duna Autonómia, valamint az Euronews -, ezek közül három HD minőségben, illetve három rádiócsatorna - MR1, MR2, MR3 - is fogható ingyenesen. Emellett előfizethető még kettő, ez az ATV és a hírTV. A jövőben hálózat további bővítése mellett - Komád és Csávoly - a tervek között szerepel, hogy mind az ingyenes, mind a fizetős kínálatot is bővítsék. Az országban egyébként már több, mint félezer üzlet kínál MindigTV matricás készülékeket, melyek ára a felére csökkent megjelenésük, azaz 2008 decembere óta - mondta el

Jean-Francois Fenech

. Egy év alatt pedig több mint 86 ezer olyan készüléket vásároltak az országban, mely lehetővé teszi a szolgáltatás elérését.

Hallgassa meg a Rádió Plusz Tóth Andrással, az Antenna Hungária kommunikációs igazgatójával készített hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.