Bővült a digitális tv-hálózat lefedettsége a Dél-Alföldön + HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elindult Szeged vételkörzetében is a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás; a gombnyomással történt bekapcsolást szerdán együtt végezte el Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója és Botka László szegedi polgármester.

A digitális hálózat lakossági lefedettsége még az idén decemberben eléri a 88 százalékot, miután összesen tíz új telephelyen indítja el a szolgáltatást az Antenna Hungária, jövőre pedig azt 94 százalékra szeretnék emelni – mondta az eseményen a vezérigazgató.
A Dél-Alföldön tavaly indult el a szolgáltatás a szentesi vételkörzetben, most kapcsolódott be abba a szegedi és a kiskőrösi telephely, biztosítva a régió digitális földfelszíni televíziós ellátását.
A vezérigazgató kiemelte, egyfajta szociális missziót is betöltenek, hiszen ez az egyetlen platform, amely hagyományos és HD-minőségben, előfizetési díj nélküli digitális televíziós szolgáltatást nyújt most, és az analóg hálózat lekapcsolását követően is.
Egyelőre hét népszerű csatorna érhető el a szolgáltatásban – az RTL klub, a tv2, m1, az m2, a Duna Tv, Duna Autonómia, valamint az Euronews -, ezek közül három HD minőségben, illetve három rádiócsatorna – MR1, MR2, MR3 – is fogható ingyenesen. Emellett előfizethető még kettő, ez az ATV és a hírTV.
A jövőben hálózat további bővítése mellett – Komád és Csávoly – a tervek között szerepel, hogy mind az ingyenes, mind a fizetős kínálatot is bővítsék.
Az országban egyébként már több, mint félezer üzlet kínál MindigTV matricás készülékeket, melyek ára a felére csökkent megjelenésük, azaz 2008 decembere óta – mondta el Jean-Francois Fenech. Egy év alatt pedig több mint 86 ezer olyan készüléket vásároltak az országban, mely lehetővé teszi a szolgáltatás elérését.

Hallgassa meg a Rádió Plusz Tóth Andrással, az Antenna Hungária kommunikációs igazgatójával készített hanganyagát!

Előző sztori

Labdarúgás: pénteken szurkolói ankét a Gólban

Következő sztori

Új vírus – Több beteg, több védőoltás a Dél-Alföldön