Ajándékkönyvek a délvidéki diákoknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csányi László képviselő kezdeményezésére a megyei önkormányzat fenntartásával működő iskolákban könyvgyűjtési akciót indítottak a Temes megyei és a vajdasági magyar oktatási intézményekben tanuló diákok megsegítésére.

November 23-án Temesvárra szállítottak könyveket, hétfőn pedig Losonczi-Tóth József megyei ifjúsági szakreferens vezetésével a Délvidékre juttattak el mintegy 15 doboznyi olvasnivalót az ottani magyar ajkú tanulók számára. Főleg szépirodalmat, történelmi tárgyú könyveket és nyelvkönyveket adományoztak a bajmoki Dózsa György művelődési központnak, a topolyai mezőgazdasági középiskolának, a kishegyesi Ady Endre Általános Iskolának és a topolyai Sinkovits József Műszaki Középiskolának. Karácsony közeledtével szebb ajándékot nem is igen kaphattak a vajdasági fiatalok, hiszen a pénzhiány miatt ott is egyre nehezebben megy a magyar könyvek beszerzése. Az akció sikeres lebonyolítását Fremond Árpád, a VMSZ szerbiai parlamenti képviselője és a kishegyesi Juhász Bálint segítette. A mostani kezdeményezés beleillik a Csongrád Megyei Önkormányzat ifjúságpolitikájába és a visegrádi csereprogramba, melynek keretében korábban a Felvidékről és Lengyelországból érkeztek fiatalok Csongrádra, ahol egy héten keresztül ismerkedtek a megye szépségeivel és vettek rész hasznos programokban.

Default thumbnail
Előző sztori

A Fidesz emelkedik, az MSZP a Jobbik szorításában

Default thumbnail
Következő sztori

Kedd: Sakkozzunk Lékó Péterrel!

Legutóbbi hasonló cikkek