Vízilabda LEN-kupa: bemelegített a Szeged Beton

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Könnyen nyert a Szeged Beton a LEN-kupa második csoportkörének első találkozóján. A Montpellier nem volt egyenrangú ellenfele a szegedieknek. A másik találkozón a Posillipo nagy küzdelemben győzött a Duisburg ellen.

A LEN-kupa második csoportköre a Posillipo – Duisburg mérkőzéssel kezdődött. Az olasz Posillipo volt az esélyesebb, ennek ellenére nagyon nehezen lendült játékba, sokáig a németek uralkodtak a vízben. A harmadik negyedet kettővel nyerte az olasz együttes, és ha nehezen is, de hozta a mérkőzést és győzött 9-8-ra. Fellélegezhetett a szegedi tábor, hiszen a papírformát igen csak felborította volna, ha a németek bezsebelik a két pontot.

Baksa László, a szegediek kapusa az első meccs félidejében azt mondta:”Nekünk az a jó, ha az olaszok győznek. Meglátjátok így lesz” – nem tévedett.

Viccesen kezdődött a Szeged Beton – Montpellier találkozó, a franciák egyszerűen nem úsztak a labdáért a kezdő sípszónál. A másik meglepetés, hogy nem Baksa kezdett a szegedi kapuban, hanem Németh.

A megnyugtató szegedi gólra nem kellett sokat várni, a második perc közepén Vindisch kilőtte a jobb felső sarkot. Majd a következő percben Molnár hívta táncba őrzőjét, a francia bekk nem tudta leolvasni az olimpiai bajnok tempóit és mire Papesz nyakába csimpaszkodott, a labda a hálóban táncolt. Vindisch az ötödik percben ötösből, azaz büntetőből, már a Beton harmadik gólját lőtte, Komlósi pedig akcióból a negyediket. Egyik oldalon, a jobbikon potyogtak a gólok, míg Németh minden francia próbálkozásnak útját állta. Kuriózum volt a hetedik percben De Bruijn gólja, a labda éppen csak becsúszott Németh hóna alatt.

A Szeged Beton védekezésére jellemző volt, hogy csak a második negyed elején kapta első előnyét a Montpellier, de azt sem tudta kihasználni. A jó védekezést követően megúszott a Szeged és Török mesteri ejtéssel növelte a szegedi előnyt. A biztos vezetés tudatában a negyed közepén szórakozott, ejtegetett a Szeged, aminek nem lett eredménye, sőt a védekezésben egy pillanatnyi kihagyás elég volt és büntetőt dobhatott Pirat. A francia Némethbe vágta a labdát. Mindazonáltal a további meccsekre nem ebből a játékrészből kell erőt merítenie a Szegednek, még akkor sem, ha a negyed végén Varga Péter eredményes volt, 6-1.

A nagy szünet után négy percig nem esett gól, majd Somogyi keze kétszer elsült és a Beton előnye hét gólra nőtt. Nehéz ilyen előnynél koncentrálni és ki is hagyta az emberelőnyt a hazai együttes, majd büntetőből gólt kapott, 8-2. A mérkőzés hátra lévő részében teljesen elfáradt a Montpellier és a találkozó vége előtt 3 perccel már tízzel vezetett a Szeged Beton Juhász, Török, Kaeys és Kuncz sorozatban lőtték a gólokat.

A Szeged Beton jól bemelegített a szombat esti találkozóra, ami a papírforma szerint a csoport rangadója lesz. Valószínű az olaszok nem játszanak olyan gyengén, mint a németek ellen tették.

Szeged Beton – Montpellier (francia) 13-4 (4-1, 2-0, 3-1, 4-2)
Újszegedi sportuszoda, 500 néző. Vezette: Naumov (orosz), Rajevics (montenegrói).
Szeged Beton: Németh – Török 3, Vindisch 2, Komlósi 1, Molnár 1, Juhász 1, Somogyi 2. Csere: Kayes 1, Varga P. 1, Ágner, Kuncz 1. Edző: Kásás Zoltán.
A Montpellier gólszerzői: De Bruijn 2, Van Eck 2.
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 5/1.
Ötméteresből: 3/3, ill. 2/1.

A LEN-kupa-csoport további programja:

Szombat, 19.00: Montpellier – Duisburg. 20.30: Szeged Beton – Posillipo.
Vasárnap, 9.30: Posillipo – Montpellier. 11.00: Szeged Beton – Duisburg.

Szeged Beton – Montpellier

no images were found

Posillipo – Duisburg

no images were found

Előző sztori

Vízilabda LEN-kupa: Szeged Beton – Montpellier 13–4

Következő sztori

Szaxofon, tangóharmonika, cimbalom