Egyetem

Vállalati szuperportál otthoni munkára

Vállalati szuperportál otthoni munkára

2009. november 17., kedd
Vállalati szuperportál otthoni munkára

Vállalati szuperportált fejlesztett a Polygon és a Szegedi Tudományegyetem.

Az IBM WebSphere technológiájára épült rendszert elsősorban olyan cégeknek szánják, amelyek belső hálózataikat külsős partnereik számára is elérhetővé kívánják tenni. A web 2.0-ás, azaz a felhasználók közösen készült tartalmainak megosztását és a kommunikációt lehetővé tévő rendszert a Szegedi Tudományegyetem és az IBM magyarországi partnere, a Polygon Informatikai Kft. fejlesztette. A portál a Szegedi Tudományegyetem Szoftverfejlesztés Tanszék munkatársainak és hallgatóinak részvételével, kétéves együttműködés keretében jött létre, amelynek során a WebSphere nyújtotta lehetőségeket az ügyfelek igényeire szabták. A gyakorlatban ez például azt jelenti, hogy egy biztosító társaság - amelynek munkatársai az ország különböző területein akár otthonról bejelentkezhetnek a vállalati számítógépes rendszerbe - a belső hálózatokon megtalálható számtalan alkalmazást egy oldalra optimalizálva, operációs rendszertől és böngészőtől függetlenül webes felületen jelenítheti meg - mondta el az MTI kérdésére

Gál György

, a Polygon ügyvezetője. A rendszer előnye, hogy a jellemzően öt-tíz különböző ablakban futó alkalmazásokat a portál egyetlen áttekinthető felületen teszi elérthetővé - magyarázta az ügyvezető. Az IBM adatai szerint világszerte a tíz legnagyobb bank, a tizenkét legnagyobb telekommunikációs és az ötven legnagyobb egészségügyi vállalat, illetve mintegy ötszáz kormányzati intézmény használja a WebSphere technológiáját. A nyílt szabványokra épített portál olyan keretrendszer, amelyet szerepkör, helyszín, célok és feladatok szerinti alkalmazásokkal lehet feltölteni. A portálfejlesztés költségei eddig közel 40 millió forintot tettek ki, a megelőző fejlesztésekre pedig ennek többszörösét fordították. Tervek szerint a Polygon az elkövetkezendő két és fél évben is folytatni kívánja az SZTE Szoftverfejlesztés Tanszékével való együttműködést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.