Új vírus: továbbra is lélegeztetőgépen van a H1N1-el kezelt kismama Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Továbbra is lélegeztetőgépen van az a kismama, akit az új influenza és annak szövődményei miatt már hetek óta kezelnek a Szegedi Tudományegyetem Belgyógyászati Klinikájának intenzív osztályán.

A beteg továbbra is súlyos állapotban van, de reményt keltő, hogy nem fordult rosszabbra az állapota – mondta Rudas László, a klinika professzora az MTI-nek hétfőn.
Tájékoztatása szerint rendkívül súlyos vírusos tüdőgyulladás lépett fel a páciensnél, ennek következtében elpusztult a légzőhám nagy része. Most már nem az a cél, hogy a vírus eltűnjön a szervezetéből, hanem hogy a légzőfelület regenerálódjon – tette hozzá. Ilyenkor a legnagyobb veszély a felülfertőződés, de erről ebben az esetben szerencsére nincs szó – magyarázta a professzor.
A gyógyulási folyamat, és ezzel együtt a lélegeztetés várhatóan még hetekig eltart. A magzat állapotáról Rudas László csak annyit mondott, hogy természetesen közvetlenül összefüggésben van az édesanya állapotával.
Az asszonyt november eleje óta kezelik az intenzív osztályon. A TV2 kereskedelmi csatorna akkor arról számolt be, hogy a 40 éves nő öt és fél hónapos terhes.

Előző sztori

Jégkorong: gólzáporos Volán-vereség – FOTÓK!

Következő sztori

Pesthy Frigyesnek állítottak szobrot Szegeden – FOTÓK, PANORÁMA