Létrehozzák a Délvidéki Mártírium 1944-45 Alapítványt

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Alapítványt hoznak létre az 1944-es délvidéki áldozatok emlékére. A szerb fegyveresek által a délvidéki magyarok ellen elkövetett vérengzés teljes feltárását és az ismeretanyag közzétételét feladatának tartó alapítvány tervét vasárnap mutatták be Budapesten az áldozatok emlékére a Szent István bazilikában tartott misét megelőző sajtóértekezleten, amelyen a létrehozandó alapítvány kuratóriumi tagjai és támogatói is részt vettek, köztük Matuska Márton és Csorba Béla. A Délvidéki Mártírium 1944-45 Alapítvány létrehozását Becsey Zsolt volt európai parlamenti néppárti képviselő kezdeményezte – adja hírül a Magyar Szó tudósítására hivatkozva a VajdaságMa hírportál.

„Több dolog is indokolja ennek az alapítványnak a létrehozását. Az egyik ok, hogy mi, magyarok nem vagyunk alsóbbrendűek más Kárpát-medencei népekhez viszonyítva, így azok az emberiség elleni bűncselekmények, amelyek a nemzetközi jog szerint soha nem évülnek el, s amelyeket 1939–1945 között a magyarok sérelmére elkövettek, nem merülhetnek feledésbe, miközben – nagyon helyesen – az ugyanezen időszakban más nemzetek ellen elkövetett bűncselekményeket feltárnak az érintettek” – hangsúlyozta Becsey Zsolt a sajtóértekezleten.

Előző sztori

Honfoglalás kori aranyleletet találtak a régészek Szeged mellett – FOTÓK, PANORÁMA

Következő sztori

Megkapják a H1N1 oltást a Pick kézilabdásai