Közélet

Létrehozzák a Délvidéki Mártírium 1944-45 Alapítványt

Létrehozzák a Délvidéki Mártírium 1944-45 Alapítványt

2009. november 30., hétfő
Létrehozzák a Délvidéki Mártírium 1944-45 Alapítványt

Alapítványt hoznak létre az 1944-es délvidéki áldozatok emlékére. A szerb fegyveresek által a délvidéki magyarok ellen elkövetett vérengzés teljes feltárását és az ismeretanyag közzétételét feladatának tartó alapítvány tervét vasárnap mutatták be Budapesten az áldozatok emlékére a Szent István bazilikában tartott misét megelőző sajtóértekezleten, amelyen a létrehozandó alapítvány kuratóriumi tagjai és támogatói is részt vettek, köztük Matuska Márton és Csorba Béla. A Délvidéki Mártírium 1944-45 Alapítvány létrehozását Becsey Zsolt volt európai parlamenti néppárti képviselő kezdeményezte - adja hírül a Magyar Szó tudósítására hivatkozva a VajdaságMa hírportál.

„Több dolog is indokolja ennek az alapítványnak a létrehozását. Az egyik ok, hogy mi, magyarok nem vagyunk alsóbbrendűek más Kárpát-medencei népekhez viszonyítva, így azok az emberiség elleni bűncselekmények, amelyek a nemzetközi jog szerint soha nem évülnek el, s amelyeket 1939–1945 között a magyarok sérelmére elkövettek, nem merülhetnek feledésbe, miközben – nagyon helyesen – az ugyanezen időszakban más nemzetek ellen elkövetett bűncselekményeket feltárnak az érintettek” – hangsúlyozta

Becsey Zsolt

a sajtóértekezleten.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.