Sport

Labdarúgás: Völgyi Roland a Mórahalmot is elintézte

Labdarúgás: Völgyi Roland a Mórahalmot is elintézte

2009. november 23., hétfő
Labdarúgás: Völgyi Roland a Mórahalmot is elintézte
Újra győzött a SZVSE-Gyálarét a labdarúgó megyei I. osztályban: Simonék rangadót nyertek a Mórahalommal szemben, így megerősítették pozíciójukat a közvetlen élmezőnyben. Kiszombori sikerét követően remek hangulatban várta a vasárnapi, Mórahalom elleni találkozót Sahin-Tóth Dezső csapata. Tovatűnt a görcs, újra az a SZVSE lépett pályára, mely az ősz első kétharmad részében győzelmet győzelemre halmozott. A vasutasok lelkesedését tovább növelte U15-ös csapatuk szép teljesítménye: a „kicsik” a jászberényi fináléból beverekedték magukat az ország legjobb 24 csapata közé. A Mórahalom visszahúzódott, a mély talajon átadta a kezdeményezést a hazaiaknak, s megpróbált a szegediek hibáiból élni. Hegyesi Zsolték igyekezetek beszorítani a vendégeket, s néhány helyzetet sikerült is kidolgozniuk, de az első félidőben nem esett gól. Nagy kedvvel játszott a vendéglátó csapatban az elefántcsontparti J. P., kinek beállítása meglepte Orosházi László gárdáját. A színes bőrű támadó papírjait – több hónapos hercehurcát követően – csütörtökre sikerült elintézni. J. P. klasszikus erőcsatárként lekötötte a védelmet, folyamatosan veszélyt jelentett a kapura. A kiélezett, küzdelmes összecsapáson a második félidőben Illés Attila szabadrúgásával veszélyeztettek a homokhátiak, de Udvari Tamás hárítani tudta a löketet. A végén aztán jött a csattanó: Völgyi Roland (ki más?) eldöntötte a találkozót. Öt perc lehetett hátra, amikor a hazai támadó mintegy 20 méterre az ellenfél kapujától labdát kapott, majd egy pattanást követően azonnal tüzelt, teli rüszttel, gyönyörűen a rövid fölsőbe; 1-0! Völgyinek ez már a 18. találata volt az ősszel! A vasutasok a találkozó végéig megőrizték egygólos előnyüket, így sikerült begyűjteniük a rendkívül értékes három pontot. A gárda 29 ponttal az ötödik helyen tanyázik, de amennyiben a nyárról elhalasztott mérkőzésen megveri a Nagymágocsot, a Mórahalmot megelőzve felléphet a tabella negyedik helyére a téli szünetben. A Nagymágocs – SZVSE-Gyálarét ütközetre vasárnap 13 órai kezdettel kerül majd sor.

A labdarúgó megyei I. osztály 15. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – Mórahalom VSE 1-0 (0-0). Gyálarét, 100 néző. Vezette: Laurovics. SZVSE-Gyálarét: Udvari – Szigeti, Hegyesi Á., Virág, Földeák – Hegyesi Zs., Simon (Dürgő), Bacsa, Ágoston (Marsal) – J. P., Völgyi (Boros). Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán, Papp Róbert. Mórahalom: Szűcs – Papdi, Illés, Laczi, Fodor, Sádt, Vér (Gyimesi), Siha, Lázár, Daróczi, Szőke. Edzők: Orosházi László, Tandari Zoltán. Gólszerző: Völgyi. Sahin-Tóth Dezső: „Győzelmünket a csapat nevében Rabi György édesapja emlékének szeretném ajánlani. Nagyon boldog vagyok, mert jó játékkal egy kiváló ellenfelet sikerült megvernünk. Annak ellenére, hogy rendkívül mostoha körülmények között készülünk, a SZVSE-pálya tornatermében edzünk, motiváltan és koncentráltan futballozott csapatom. Hajtós, küzdelmes, de rendkívül korrekt meccset vívtunk Orosházi László kollégám tanítványaival, sokat tettük a három pont megszerzéséért, s a végén Völgyi csodaszép gólja a mi javunkra döntött. Mindenki megtette a magáét, senkire sem lehet panasz, de külön kiemelném Hegyesi Ádám teljesítményét, aki megint kifogástalanul söprögetett, Virág Istvánét, aki levette a pályáról Szőke Pétert, Bacsa Andrásét, aki ezúttal is hasznosan játszott, illetve dicséret illeti a megbízható Szigeti Tamást, valamint újabb sorsdöntő találatáért Völgyi Rolandot. Megpróbálunk még tisztességgel felkészülni a nagymágocsi meccsre, bizonyára nem lesz egyszerű dolgunk, de szeretnénk ott is győzni. Bármi is történik azonban, egyértelműen megállapítható, hogy a SZVSE-Gyálarét előrelépett, felveszi a harcot a megye I. legjobbjaival. Rendkívül büszke vagyok játékosaimra, illetve az U15-ös csapat sikerére is, mely bejutott a NIKE Premier Kupa legjobb 24 alakulata közé. Az ilyen eredmények erőt és hitet adnak a közösségnek, s bizonyítják, hogy minden nehézség ellenére is érdemes dolgoznunk ebben a fantasztikus sportágban.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.