Labdarúgás: Völgyi-duplával negyedik a SZVSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megnyerte a 3. fordulóból elhalasztott találkozóját is a megyei I. osztályban a SZVSE-Gyálarét gárdája. A nagymágocsi sikerrel a Mórahalmot megelőzve az őszi tabella negyedik helyére léptek föl a vasutasok.

Abban a tudatban lépett pályára vasárnap Nagymágocson Sahin-Tóth Dezső együttese, hogy győzelme esetén igencsak szorosra zárja az élmezőnyt. Nem számítottak könnyű meccsre a látogatók, hiszen mostoha körülmények között készülve, ráadásul már egy héttel a bajnokság tulajdonképpeni lezárását követően bizony nem a legegyszerűbb motiválni a futballistákat. A Nagymágocs pedig odahaza mindig, mindenki számára kellemetlen és nehéz ellenfél. Mindehhez jött még, hogy betegség miatt több meghatározó játékos is kidőlt, így például a középpálya motorja, Bacsa András, de nem léphetett pályára a Mórahalom ellen nagyszerű teljesítménnyel bemutatkozó elefántcsontparti J. P. sem, hiszen ő a 3. forduló idején még nem rendelkezett játékengedéllyel.
A nehéz talajon a SZVSE-Gyálarét lépett föl támadólag, s a bátor futball eredményt is hozott: a szünetre kétgólos előnnyel vonulhattak Ágostonék. Mind a két találatot Völgyi Roland jegyezte, aki – egészen bámulatos! – hússzal zárta az őszt (s ezzel természetesen a bajnokság első számú mesterlövésze). Igaz, meglehetett volna a huszonegyedik is, de erre még tavaszig várnia kell a támadónak, hiszen az első játékrész utolsó percében büntetőt hibázott.
A második félidőben az emberelőnyben játszó – Hegyesi Ádám hátát valósággal széttalpalták, a tettes mehetett is zuhanyozni – látogatók igyekeztek taktikusan tartani a vezetést. Így is kialakítottak két nagyobb helyzetet, de sem Mangó Ferenc, sem Völgyi nem tudott betalálni. A nagymágocsiak is megkapták az esélyt a sípmestertől, mégpedig egy tizenegyes formájában, ám Udvari Tamás hatalmas bravúrral hárította a büntetőt, ezzel pedig gyakorlatilag izgalommentessé tette a SZVSE-Gyálarét számára a végjátékot.
A vasutasok nagyszerű őszt zártak: tíz alkalommal győztek, kétszer játszottak döntetlent, s mindössze háromszor hagyták el vesztesen a játékteret. Mindez a teljesítmény az őszi negyedik helyhez volt elegendő!

A SZVSE nyitott az építkezésre, az összefogásra

Sahin-Tóth Dezső vezetőedzőt az őszi szezon értékelésére kértük. „Elégedett vagyok, hiszen mióta együtt dolgozom a csapattal, ilyen sok pontot még nem gyűjtöttünk ebben az időszakban. Sokat jelentett, hogy a nyáron sikerült kicsit erősítenünk, Bacsa András és Völgyi Roland érkezésével bővültek lehetőségeink. 20-22 fő látogatta az edzéseket, tehát érdemi szakmai munkát tudtunk végezni. Nagy lökést adott az I. Szegedi Klubcsapatok Kupájának elhódítása is. A körülményeink azonban sajnos továbbra is rosszak, ezért is nagy érték ez az őszi teljesítmény. Tovább kell mennünk a megkezdett úton szépen, alázattal, s bíznunk kell abban, hogy egyszer javulnak a lehetőségeink. Ezek a srácok bizonyították, hogy igenis komolyan kell számolni velük a szegedi labdarúgásban. Továbbra is nyitottak vagyunk bármilyen összefogásra, hiszen egyértelmű, hogy a szegedi focinak csak ez adhat újra erőt, s csak olyanokra van szüksége, akik építeni, nem pedig rombolni akarnak. A SZVSE és a Rendőr TE utánpótlás-eredményeire is nagyon büszke vagyok. Köszönöm a játékosok kiváló hozzáállását, szponzoraink, Ágoston István és Szabó József önzetlen támogatását, a szurkolók segítségét, valamint valamennyi edzőkollégám odaadó munkáját” – mondta a szakember.

A labdarúgó megyei I. osztály 3. fordulójából elhalasztott meccsen:

Nagymágocs – SZVSE-Gyálarét 0-2 (0-2). Nagymágocs, 100 néző. Vezette: Lovas.
SZVSE-Gyálarét: Udvari – Szigeti, Hegyesi Á., István, Földeák – Dürgő, Hegyesi Zs., Simon, Ágoston (Vér) – Mangó (Marsal), Völgyi (Kenderesi). Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán, Papp Róbert.
Gólszerző: Völgyi 2.

Sahin-Tóth Dezső: „Nagyon örülök, hogy sikerrel zártuk az őszi szezont, azt hiszem, nem lehet okunk panaszra. Az előjelek ugyan nem voltak a legkedvezőbbek, de aki pályára lépett ma, nagyon odatette magát, s igen jó meccset játszott. Úgy érzem, sikerült kézben tartanunk a találkozót, s összességében magabiztosan hoztuk el a három pontot. Szeretném kiemelni Udvari Tamást, aki visszanyerte korábbi nagyszerű formáját, Hegyesi Ádámot, aki tanárian oldotta meg feladatát, Szigeti Tamást, aki igen éretten játszott jobb oldali védőt, Hegyesi Zsoltot és Simon Istvánt, akik középen remekül muzsikáltak, s természetesen nem feledkezhetek meg Völgyi Roland gólérzékenységéről sem.”

A megyei I. osztály őszi végeredménye:

1. Csongrád 15 37 42-12
2. Sándorfalva 15 36 28-13
3. Kistelek 15 34 46-22
4. SZVSE-Gyálarét 15 32 32-23
5. Mórahalom 15 31 31-13
6. Ásotthalom 15 21 34-24
7. Kiszombor 15 20 36-35
8. Nagymágocs 15 20 30-29
9. Tápé 15 19 14-26
10. Balástya 15 18 18-24
11. Csanádpalota 15 15 17-25
12. Tiszasziget 15 14 23-35
13. Mindszent 15 13 20-40
14. Röszke 15 13 23-45
15. Kiskundorozsma 15 11 23-34
16. Szentesi Kinizsi 15 6 17-34
Default thumbnail
Előző sztori

Honfoglalás kori sír

Default thumbnail
Következő sztori

Kézilabda: kikapott a Tisza Volán II. Dorozsma

Legutóbbi hasonló cikkek