Bulvár

Közérdekű munkára ítélték az egykori makói főrabbi emléktáblájának megrongálóját

Közérdekű munkára ítélték az egykori makói főrabbi emléktáblájának megrongálóját

2009. november 6., péntek
Közérdekű munkára ítélték az egykori makói főrabbi emléktáblájának megrongálóját

Húsz nap közérdekű munkára ítélte pénteken a Makói Városi Bíróság azt a fiatal férfit, akit az egykori makói főrabbi emléktáblájának megrongálásával vádoltak - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Tuczakov Szilvána

tájékoztatása szerint gyorsított eljárásban tárgyalta a bíróság a makói emléktábla-rongáló ügyét. Másfél hete, október 26-án reggelre Makón a Kecskeméti Ármin utcában lefeszítették, majd a közeli Deák Ferenc utcában összetörték a makói főrabbi emlékére készült márvány emléktáblát, a falat pedig összefirkálták. A tábla alá festékszóróval azt írták: „Milyen 6 millió? Hazug disznók!!!” A makói rendőrök a széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás során jutottak el a bűncselekmény gyanúsítottjához. A huszonkét éves makói fiatalember bevallotta, hogy ő feszítette le és rongálta meg az emléktáblát, illetve ő firkálta össze a falat, mert akkor jó heccnek tűnt számára. Az ügyet pénteken tárgyalta a Makói Városi Bíróság, és ítéletet is hozott, a vádlottat rongálás és kegyeletsértés miatt jogerősen húsz nap közérdekű munkára ítélte - mondta a szóvivő.

Kecskeméti Ármin

1874-ben született Kecskeméten. A budapesti egyetemen tanult, ahol 1896-ban bölcsészeti doktorátust szerzett, irodalomtörténész, történész lett. 1898-tól lett makói főrabbi, és több mint negyven évig látta el a neológ hitközségi feladatokat, miközben 1929-től a szegedi egyetem magántanára is lett. Deportálását követően 1944-ben Strasshofban vesztette életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.