Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Szórakozás

Kedd: Egy világpolgár ajándékai Szegednek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egy világpolgár ajándékai Szegednek címmel kerülnek közönség elé Diczfalusy Egon professzor gyűjteményéből válogatott tárgyak a Móra Ferenc Múzeum kupolájában. A Nagyszínházban Mezzo Operaverseny és Fesztivál, a Kisszínházban Háztűznéző, a Belvárosi Moziban Ifjúsági hangverseny, és délelőtt játszik a bábszínház is. Folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben, három programot kínál gyermekeknek, illetve nyugdíjasoknak a Somogyi-könyvtár, és folytatódik a Magyar Tudomány ünnepe. A Közéleti Kávéházban emléktábla avatás, íróklub, hangfürdő és oxigén, könyvbemutató és koncert lesz a Millenniumi Kávéház és Klubban, és Hökkentő Nyílt Nap a TIK-ben. A moziban Világmegváltók, és néhány jó bulit is ajánlunk estére.

Operaverseny, színház, ifjúsági hangverseny és bábszínház

A Nagyszínházban kedden 19 órakor a Mezzo Operaverseny és Fesztiválon Bohuslav Martinu: Alexandre bis – Alexandre kétszer (alcíme szerint Egy ember tragédiája, aki levágta saját szakállát) – egyfelvonásos vígopera, és Maurice Ravel: Pásztoróra – egyfelvonásos vígopera – a Theater Biel Solothurn Bienne (Svájc) előadásai. Versenyszerepekben: Philomène / Concepcion (mezzo): Friederike Meinel (Németország), Oscar / Gonzalve (tenor): Balczó Péter (Magyarország), Alexandre / Ramiro (bariton): Stanislaw Kierner (Lengyelország). Közreműködik: a Szegedi Szimfonikus Zenekar. Vezényel: Harald Siegel. Rendező: Bagó Bertalan.

A Kisszínházban kedden 19 órakor Gogol: Háztűznéző (Universitas 1. bérlet).

A Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével kedden 11, 13 és 14 órakor a Belvárosi Moziban Ifjúsági hangverseny. Műsor: Ibsen: Peer Gynt – részletek a drámából. Grieg: Peer Gynt – I-II. szvit. Közreműködnek: Fekete Gizi és Horváth Illés, valamint Vajda Júlia (szoprán). Vezényel: Gyüdi Sándor.

A Kövér Béla Bábszínházban kedden délelőtt 10 órakor Színház a Kíváncsi Hörcsöghöz fogadóban (Cirmos bérlet).

Művészettörténet a Reökben

Folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben az európai művészet történetéről. Az előadások nem csupán az egyetemi hallgatók számára lehetnek érdekesek, így a Reök látogatói is lehetőséget kapnak arra, hogy betekintsenek a művészetek rejtelmeibe, mindezt Nátyi Róbert lehengerlő előadásmódját követve tehetik meg kedden 12, 14 és 16 órától.

Egy világpolgár ajándékai Szegednek

Az ajándékozó személye és a kiállításon szereplő kollekció sokszínűsége teszi különlegesen érdekessé a Móra Ferenc Múzeum kupolájában rendezett tárlatot: Egy világpolgár ajándékai Szegednek címmel kerül közönség elé Diczfalusy Egon professzor gyűjteményéből válogatott tárgyak sora. A kiállítást kedden este 19. 30-kor nyitják meg. Köszöntőt mond Zakar Péter, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke és Benedek György, a SZTE Általános Orvostudományi Kar dékánja. A kiállítást megnyitja Britt-Marie Landgren, a stockholmi Karolinska Egyetem professzora. A tárlat 2010. április 18-ig látható.

Somogyi-programok

Az Északvárosi fiókkönyvtárban kedden 10.30-kor Kis irodalmi terefere – a rendezvénysorozat következő beszélgetésének témája: Móricz Zsigmond.

A Somogyi-könyvtár Gyerekkönyvtárában kedden 10 órakor Sündisznócska lovagol – családi vetélkedő Móra Ferenc meséi alapján.

A Móra utcai fiókkönyvtárban kedden 14 órakor – a Nyugdíjas klub tagjai találkoznak.

A Magyar Tudomány Ünnepe

A SZAB Székházban (Somogyi u. 7.) a 103-104. díszteremben kedden 10 – 18 óráig: Bemutatkozik a szegedi tanító- és óvóképzés – szimpózium. A 110. előadóteremben kedden 14 – 17 óráig: Akikre büszkék vagyunk – tudományos ülés.

Közéleti Kávéház

Kedden 14.30-kor Szegeden, a Madách u. 19. szám alatt Tandari János ügyvéd, a magyar autósport kiemelkedő alakjaEmléktábla avatás. (Magyar Autóklub, Ügyvédi Kamara Szeged, Magyar Nemzeti Autósport Szövetség.) A rendezvény szervezője: Borsi István, Autó-motor sportbíró, dél-alföldi sportbírók képviselője.

Kedden 17 órakor a Bibliotéka Egyesületben (Kálvária sgt. 14.) Íróklub – spontán beszélgetések egymás közt. Résztvevők: az éppen ráérő, és a Kávéházba betérő írók, költők… továbbá az esetleg ráérő érdeklődők. Aki hellyel kínálja a betérőket: Tatár Rózsa.

Kedden 17 órakor a Somogyi-könyvtárban HangfürdőBergerné Wilk Halina gongmesterrel beszélget Sóti Judit természetgyógyász, egészségtantanár. Zenés meditáció során a különböző hangszerek segítségével a közönség bejut a hangok varázslatos birodalmába, megtapasztalhatja a rezgések áldásos hatását.

Kedden 18 órakor a SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) Lúgosítás oxigénnel: igyunk oxigént! Előadó: Győriné Kun Zsóka termékmenedzser. Háziasszony: Nagygyörgy Ida életmód-tanácsadó.

Könyvbemutató és koncert

A Millenniumi Klubban (Dugonics tér 12.) kedden 18 órakor Szabó Frigyes: Martonos monográfiája – a VMDK Szegedi Tagozata szervezésében: A könyvet Klamár Zoltán mutatja be, házigazda Hollmann László.

A Millenniumi Kávéházban (Dugonics tér 12.) kedden 20 órakor a Dirty Slippers akusztikus koncertje.

Hökkentő Nyílt Nap

A József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Ady tér 10.) kedden 9 -17 óráig Hökkentő Nyílt Nap.

Létkérdések – Az igazságosságról

Kedden 19 órakor az Új Akropolisz szegedi központjában (Juhász Gyula utca 36.) Filozófia, létkérdések, igazságosság – filozófiai beszélgetés. A beszélgetés vezetői: Havasi Mónika és Laurinyecz Barbara. Belépődíj: 600 Ft, diákoknak és munkanélkülieknek 500 Ft.

Keddi moziműsorok

A Grand Caféban kedden:

17.30-kor: Szlovák filmhétköznapok: Hol van?! /Kde je?!/, Üvegképek /Sklenené obrazy/.

19 órakor: Szlovák filmhétköznapok: Zene /Muzika/.

21 órakor: Vénasszonyok nyara – feliratos olasz film, rendező: Gianni Di Gregorio.

A Belvárosi Mozi keddi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 18 és 20 órakor: Karácsonyi ének 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs fantasy, rendező: Robert Zemeckis.

16 órakor: Fel 3D – színes, szinkronizált amerikai 3D animáció, rendező: Pete Docter.

Balázs Béla terem:

16 órakor: Világmegváltók – Az osztály – színes, feliratos francia film. Rendezte: Laurent Cantet.

18.15-kor: Szélhámos fivérek – színes, feliratos amerikai komédia, rendező: Rian Johnson.

20.30-kor: Szuperbojz – színes magyar film, rendező: Kabay Barna.

Csőke József terem:

16.15-kor és 20.45-kor: Szélhámos fivérek – színes, feliratos amerikai komédia, rendező: Rian Johnson.

18.30-kor: Szuperbojz – színes magyar film, rendező: Kabay Barna.

Kedd esti bulik

A JATE Klubban kedden 19 órakor Dumaszínház. Fellép: Kőhalmi Zoltán és Csenki Attila.

A SZOTE Klubban kedden 22 órától Pannonia All Stars Ska Orchestra – PASO koncert – utána TTIK-s buli Novákkal / Kozel és Fűszeres Vilmos akció.

A Jazz Kocsmában kedden 20 órakor Undorgrund Klub.

A JUGYU Klubban (Hattyas sor 10.) kedden 21 órakor Tű Est – 20 éves a Tű Magazin. Fellépők: Bartók Eszter, Gerappa. Bartók Eszter lemezbemutató koncertje. Egyetemi diákigazolvánnyal és TÁK kártyával a belépés ingyenes.

Tovább olvasom

Hírzóna

Egyre több a turista Makón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egyre gyakoribbak a 4-5 napos foglalások.

Tovább olvasom

Hírzóna

Indiánok lepték el a makói Erzsébet-házat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Máté Roland műsorvezető lesz a táborzáró vendége.

Tovább olvasom

Balhé

Rendszeresen beleürítenek a vásárhelyi strand egyik medencéjébe

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A múlt héten négyszer kellett emiatt leengedni a vizet.

Tovább olvasom

Aktuál