Sport

Exkluzív kosárcsata pénteken Szegeden

Exkluzív kosárcsata pénteken Szegeden

2009. november 12., csütörtök
Exkluzív kosárcsata pénteken Szegeden

A csoport két legjobb csapata találkozik – legalábbis Bonifert Domonkos, a szegedi kosarasok trénere így látja a péntek 19 órakor kezdődő Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Jászberényi KSE összecsapást. Az NB I/B Keleti csoportjában egy igazi kosárrangadót izgulhat végig, aki kilátogat az újszegedi sportcsarnokba.

Ahogy a rangadó esélyeit taglaló

előző cikkünkben már leírtuk

, kétszeresen is különlegesnek ígérkezik a találkozó. Egyrészről a 6-0-s mutatóval álló Jászberény az a csapat, amelyik elvette a szegediektől tavaly a felsőházi indulás jogát, másrészről ide igazolt a Szedeák egykori kiváló centere,

Kovács Attila.

Bonifert Domonkos

vezetőedző nem készül külön „fogásokkal”, de a csapat már minden porcikájában e meccsre hangol. „Nem készülünk külön taktikai elemekkel erre a mérkőzésre, habár kétségtelen, hogy egy igazi rangadót vív majd a két csapat péntek este. Az NB I/B Keleti csoportjának két legjobb csapata fog találkozni. Apróbb sérüléseink vannak, de azt hiszem, egy bajnokság során nem is lenne igazi férfias közdelem, ha ezek a kisebb fájdalmak elkerülnék a gárdát. Persze szerencsére komoly baja senkinek sincs, így a mérkőzésre mindenki hadra fogható lesz. Azért azt nem állítom, hogy nem gyakorlunk bizonyos játékelemeket, de alapvetően igyekszünk a saját stílusunkban kosarazni. Mindig azt mondom a fiúknak, hogy ismerni kell az ellenfél játékosait, erősségüket, gyenge pontjaikat, de elsősorban arra kell törekedni, hogy a mi akaratunkat, játékrendszerünket erőltessük rájuk. Az összecsapás végkimenetelét a pillanatnyi forma, felkészültség, döntéshelyzet befolyásolja majd, illetve az, hogy a váratlan szituációkban kinek lesz helyén az esze, ki koncentrál jobban” – nyilatkozta a tréner. A találkozó alakulását élőben követhetik majd portálunkon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.