Sport

Dr. Trényi Imre emlékére

Dr. Trényi Imre emlékére

2009. november 11., szerda
Dr. Trényi Imre emlékére

A közelmúltban, 78 éves korában elhunyt Dr. Trényi Imre, a Szegedi Vasutas Sportegyesület egykori nagyszerű kalapácsvetője, aki 1955-ben kezdte pályafutását a vasutasoknál, s még abban az évben a Magyar Népköztársaság érdemes sportolója lett.

1959-ben a nagy négyes –

Trényi, Katona Tamás, Molnár Imre, Lázár György

– tagjai a SZEAC-ban folytatták a versenyzést. A dobóketrecen kívül mindannyian sokra vitték az életben is, Imre bácsi az APEH főtanácsosa volt. Mindenkinek ott segített, ahol tudott. Dr. Trényi Imre olimpiai bajnok vetélytársaival,

Zsivóczki Gyulával

és

Csermák Józseffel

is felvette a versenyt. Az akkortájt világelső Zsivóczkit egy alkalommal legyőzte, egyszer pedig centire azonos eredményt ért el. 1960-ban csúcsformában, 63 méter 64 centis eredménnyel várta a római ötkarikás rendezvényt, ám egy vírusos tüdőgyulladás szertefoszlatta álmait. Viszonylag fiatalon, 1961-ben harmincévesen fejezte be pályafutását, de továbbra is az atlétikának élt, mint edző sok tehetséget nevelt fel a sportok királynőjének. Emlékét melegen őrzik a sportbarátok is. A kiváló atlétaedzőt az Alsóvárosi temetőben helyezik örök nyugalomra november 12-én csütörtökön.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.