Csütörtök: Jótékonysági hangverseny a Karolinában

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Karolina Iskolában Gulyás Dénes operaénekes jótékonysági hangversenyt ad a szegedi Karolina Óvoda és Iskola javára. A Kisszínházban Háztűznéző, játszik a bábszínház, és két másik gyermekelőadást is ajánlunk. A Grand Caféban “A szerelem sivatagja” címmel El Kazovszkij szimpózium kezdődik, a Millenniumi Kávéházban a Blaskó Quartet koncertezik. Folytatódik a Magyar Tudomány Ünnepe, a Közéleti Kávéház vendége Papp Lajos szívsebész. A mozikban új filmeket vetítenek, és néhány buli is lesz este.

Színház, bábszínház, gyermekelőadások

A Kisszínházban csütörtökön 19 órakor Gogol: Háztűznéző – tökéletesen valószínűtlen százhetven éves történet. (Kazinczy Ferenc 1. bérlet.)

A Kövér Béla Bábszínházban csütörtökön délelőtt 10 órakor Színház a Kíváncsi Hörcsöghöz fogadóban (Kerekerdő bérlet).

A Tömörkény István Művelődési Házban (Szeged – Szőreg) csütörtökön 9.50-kor Róka Rudi házat épít, 10.50-kor Mátyás király történetei. Mindkét előadás a Szegedi Miniszínház produkciója. Belépő: 400 Ft.

Jótékonysági hangverseny

A Karolina Iskolában (Szentháromság utca 70-76.) csütörtökön 19 órakor Gulyás Dénes operaénekes jótékonysági hangversenyt ad a szegedi Karolina Óvoda és Iskola javára. Belépőjegyek 500 Ft-os árok kaphatók az iskola portáján és előadás előtt a helyszínen. (Adományokat köszönettel fogad az iskola.) Kapcsolat: telefon: 62/ 420-932/126 m; mobil: (+36-20) 378-1153; e-mail: bartucz.katalin@theol.u-szeged.hu. Az iskoláról bővebben olvashatnak a www.karolinaiskola.hu oldalon.

Őszi Kulturális Fesztivál

A Grand Caféban csütörtökön és pénteken “A szerelem sivatagja” – El Kazovszkij szimpózium. Az SZTE Modern Magyar Irodalomtörténeti Tanszéke és a Grand Café El Kazovszkij Emléknapokat tervez. A szimpózium szeretné felmutatni azt a páratlanul gazdag univerzumot, melyhez a képzőművészet mellett elválaszthatatlanul hozzátartozik a színház, a balett- és mozgásművészet, a zene, az opera műfaja, a film, a költészet és a sokfajta egyéb verbális önkifejezés. A szimpóziumhoz egy kétnapos kiállítás is kapcsolódik El Kazovszkij műveiből. A konferencia honlapja, és kiadványa pdf formátumban elérhető a www.grandcafe.szeged.hu oldalon.

A Millenniumi Kávéházban (Dugonics tér 12.) csütörtökön 20 órakor a Blaskó Quartet koncertje. A zenekar repertoárján klasszikus jazz darabok szerepelnek. Egyedi hangzásukat a jazz-ben szólóhangszerként ritkán hallható, ezért egyedi kürt jelenti, melynek lágy, selymes hangját visszafogottan kíséri a zongora – bőgő – dob trió. A zenekar tagjai: Blaskovics László (kürt), Csanádi Lajos (zongora), Szorcsik Attila (nagybőgő), István Attila (dob).

Könyvtári felolvasás

A Szőregi fiókkönyvtárban csütörtökön 18 órakor „Mesélj még, kérlek” – felolvasás és kötetlen beszélgetés. Az Életreform Klub vendégei a „Mesélj még, kérlek” című, időseknek hirdetett novellapályázat szerzői.

A Magyar Tudomány Ünnepe

Csütörtökön 10 órakor a MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Székházában (Somogyi u. 7. I. em. Nagyterem) Római jog és a magánjog fejlődése Európában – konferencia. Ugyanott csütörtökön 15 – 17 óráig a 103-104. díszteremben Renopulmonaris szindróma – előadás. A 3-4. előadóteremben 17 – 19 óráig A zsombói Wesselényi Népfőiskola fennállásának XXVIII. évfordulója – előadóülés. A részletes program a www.tudomanyunnep.hu oldalon olvasható.

Közéleti Kávéház

A MTA SZAB Székházban (II. em. 217. terem, Somogyi u. 7.) csütörtökön 17 órakor Az üvegsün és a félpercesek. Vendégek: Papp Andrea nyelvész, a könyv írója, és Reisz Ferenc üvegművész. Háziasszony: Laluskáné Ritz Judit.

A Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában (Kenyérgyári út 8.) csütörtökön 18 órakor A magyarok szövetségének megújítása. Vendég: Papp Lajos szívsebész. Házigazda: Bene Gábor.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

11 órától: “A szerelem sivataga” – egy esztendő múltán. Emlékidézés és szembesülés: El Kazovszkij szimpózium.

19.30-kor: Swan Lake – angol balettfilm, koreográfus: Matthew Bourne, rendező: Peter Mumford.

21.30-kor: Vénasszonyok nyara – feliratos olasz film, rendező: Gianni Di Gregorio.

A Belvárosi Mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 18 és 20 órakor: Karácsonyi ének 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs fantasy, rendező: Robert Zemeckis.

16 órakor: Fel 3D – színes, szinkronizált amerikai 3D animáció, rendező: Pete Docter.

Balázs Béla terem:

15 órakor: Friss levegő Klub – Super Size Me – színes, feliratos amerikai dokumentumfilm, rendezte: Morgan Spurlock.

18.15-kor: Szélhámos fivérek – színes, feliratos amerikai komédia, rendező: Rian Johnson.

20.30-kor: Szuperbojz – színes magyar film, rendező: Kabay Barna.

Csőke József terem:

16.15-kor és 20.45-kor: Szélhámos fivérek – színes, feliratos amerikai komédia, rendező: Rian Johnson.

18.30-kor: Szuperbojz – színes magyar film, rendező: Kabay Barna.

Csütörtök esti bulik

A B-612 Kulturális Műhelyben csütörtökön 19 órakor Indiai Est.

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órától Pulzus-Spiritusz Party Patkós doktorral / Ballantines Party Hostessekkel és ajándékokkal.

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor TTIK-s Est – Zagar koncert. Vodka-Red Bull akció! Házigazda: Dj. Varga B. TTIK-soknak ingyenes!

Az Afrika Caffe-ban csütörtökön Buli az Atissal.

Előző sztori

Ingyenes méhnyakrák elleni védőoltást Szegeden is!

Következő sztori

Felújítják a Szeged–Baja közötti 55-ös főutat