Közélet

Cipődobálás a szerb parlamentben

Cipődobálás a szerb parlamentben

2009. november 27., péntek
Cipődobálás a szerb parlamentben

A szerb parlament adminisztrációs bizottsága 32 000 dinárral - mintegy 100 ezer forinttal - büntette meg Gordana Pop Lazić radikális képviselőt, amiért az mindkét cipőjét Gordana Čomić felé dobta - írja a VajdaságMa hírportál.

A botrány akkor tört ki, amikor

Aleksandar Martinović

replikázni szeretett volna

Dejanović

asszony felszólalására, és ezt

Gordana Čomić

nem tette lehetővé. Sőt mi több, büntetést helyezett kilátásba. Erre reagált meglehetősen hevesen a radikális

Gordana Pop-Lazić

, és tiltakozásának jeléül ugyanis előbb az egyik, majd a másik cipőjét is

Gordana Čomić

felé dobta. Gordana Pop-Lazić szavai szerint, a radikálisok nem értenek egyet a parlament munkamódszerével, mert az elnöklő állandóan figyelmezteti e párt képviselőit, és nem engedi szóhoz jutni őket. Elmondása szerint a cipődobálással azt az üzenetet szerette volna hangoztatni, miszerint a Szerb Radikális Párt (SRS) tiltakozik az alkotmányellenes vajdasági statútum és hatásköreinek törvényéről szóló javaslat erőszakos meghozatala ellen Pop-Lazić két nappal ezelőtt nemtetszését nyilvánította ki, amikor nem tették neki lehetővé, hogy felszólaljon az ügyrendi szabályzat megsértése miatt, mert az elnöklő nem vette észre, hogy a képviselő felszólalásért jelentkezett és megkérdezte, hogy levesse-e cipőjét és dobálózzon, hogy figyelembe vegyék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.