Sport

Bonifert Domonkos: Nem bízhatjuk el magunkat!

Bonifert Domonkos: Nem bízhatjuk el magunkat!

2009. november 23., hétfő
Bonifert Domonkos: Nem bízhatjuk el magunkat!
Fantasztikus formában a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák! Nyilas Istvánék a kecskeméti vereséget követően zsinórban hét meccset nyertek meg a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában, legyőzték négy fő riválisukat is. Bonifert Domonkos vezetőedző azonban mindenkit óv attól, hogy hátradőljön, s lebecsülje a következő ellenfeleket. Debreceni Egyetem KE, Tiszaújvárosi Phonenix KK, Óbudai Kaszások, Bajai Bácska FKE, EKF Hész Eger, Jászberényi KSE és EnterNet Vásárhelyi Kosársuli. Sorrendben ezeket az együtteseket verte meg az NB I/B Keleti csoportjában a szegedi együttes, mely így a 8. fordulót követően listavezetőként várja a folytatást. Különösen a legutolsó négy siker az értékes, hiszen valamennyi közvetlen riválisát megverte a Szedeák. A klub vezetése az év elején azt tűzte ki célul, hogy a csapat legyen harcban a dobogós helyekért a bajnokságban. Természetesen még az alapszakaszból is sok van hátra, ennek tudatában kértük az első nyolc meccs értékelésére Bonifert Domonkos vezetőedzőt.

Hepp-kupa

A Hepp-kupa nyolcaddöntőjében kedden 18 órakor a Szolnoki Főiskola otthonában lép pályára a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. A mérkőzésről természetesen beszámolunk a SZEGEDma.hu-n.
„A kecskeméti mérkőzést követően átgondoltuk és átbeszéltük, mi nem jó, min kellene változtatni. Amellett ugyanis, hogy a Bács megyeiek rendkívül erős összetételben léptek ellenünk pályára, s jól is játszottak, saját hibáink is hozzájárultak a vereséghez. Gyengén és bután kosárlabdáztunk, rengeteg büntetőt rontottunk el. Nagyon fontos szakasz következett ezután, hiszen sikerült háromszor is nyernünk, mielőtt a négy rangadóra, a Baja, az Eger, a Jászberény és a Vásárhely elleni csatákra fordultunk” – így a mester. Simándiék mind a négy derbit kiváló játékkal nyerték meg, összeállt tehát a csapat. Persze nem állítható, hogy nincsenek problémák a Szedeák háza táján. „Szakmailag és egészségügyi szempontból is rendkívül fontos, hogy lezártuk, pontosabban sikerrel zártuk le ezt a nagy sorozatot. Nyilas István és Rezák Tamás ugyanis meccsek óta gyógyszerekkel játszottak, mindkettőjük térdét műteni kell artroszkópiás eljárással. Hálásak vagyunk nekik, hogy kitolták tűréshatárukat ezeken a fontos mérkőzéseken” – mondja. Ami a következő hetek programját illeti, decemberben még három bajnoki vár az éllovasra, de a Hepp-kupában és az egyetemi bajnokságban is vannak feladataik a játékosoknak. Az NB I/B-ben december 5-én a Nagykállót fogadja a Szeged, majd 12-én az Újbudához, 20-án pedig Szolnokra utazik. Nyerhető meccsek, gondolhatjuk, de Bonifert Domonkos óva int az elbizakodottságtól. „Nem szabad hátradőlni, elájulni magunktól, mindenkinek meg kell adni a tiszteletet. Ettől függetlenül úgy gondolom, a következő hetekben – akár a Hepp-kupában, akár a bajnoki pontvadászatban – több szerephez jutnak majd a fiatalok, Mészáros János, Szabad István, Varga Milán, Széll Bence és a többiek is. Itt az esély számukra, hogy bebizonyítsák, rosszul döntöttem, mikor eddig kevesebbet játszattam őket. John Holt, az új amerikai fiú például kellemes meglepetést okozott nekem pénteken Vásárhelyen agresszív, kemény védekezésével, jó lepattanózásával ” – fejti ki. A vezetőedző azzal is tisztában van, hogy miben kell előrelépnie csapatának. „Nem járunk rossz úton, de sok még a finomítani való a csapatjátékban, mind a védekezés, mind a támadás terén. Taktikusabb, fegyelmezettebb kosárlabdát kell bemutatnunk, nem szabad, hogy mindent az irányító vállaljon magára. Ez a csapat egyébként – ha Isten is megsegíti, s elkerülik a komolyabb sérülések – bármire képes lehet a bajnokságban. Céljaink eléréséhez első lépésben az első négybe kell kerülni Keleten. Utána kell majd a továbbiakról gondolkodni. Addig is szépen szerényen, szorgalmasan dolgozunk, mérkőzésről mérkőzésre haladunk előre” – fogalmaz.

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 8. fordulójában:

EnterNet Vásárhelyi Kosársuli – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 85-93 (28-35, 18-25, 19-16, 20-17). Hódtói sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Gál, Farkas, Fodor. Vásárhely: BALATON 10, VAS 20/9, Mócsai 7, Utasi 4, DIAKITE 29. Csere: Szilágyi, Böszörményi, Dani 3/3, Kukla 2, Czibere 10/6. Vezetőedző: Elek András. Szedeák: VIDA 37/6, Simándi 7/3, NYILAS 15/3, Kovács D. 6, GÉMES 23/3. Csere: Rezák, Holt 2, Molnár 3/3, Komáromi. Vezetőedző: Bonifert Domonkos. FIGYELEM! A találkozót november 26-án (csütörtökön) 21 órától műsorára tűzi a VTV Szeged!!!További eredmények: Jászberényi KSE – Szolnoki Főiskola Olaj KK 118-96 EKF Hész Eger – Tiszaújvárosi Phoenix KK 71-67 Nagykállói KE – Debreceni Egyetem KE 84-75 Bajai Bácska FKE – Óbudai Kaszások 93-61 Újbuda TC – Kecskeméti Főiskola 84-83

A bajnokság élcsoportja:

1. Dél-Kostrukt SZTE-Szedeák 7-1 (709-613) 2. Jászberényi KSE 7-1 (853-623) 3. EKF Hész Eger 6-1 (529-495) 4. EnterNet Vásárhelyi KS 6-2 5. Bajai Bácska FKE 6-2 6. Nagykállói KE 4-3

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.