Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Béketelepi buszgondok: balesetveszély a megállóban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Esős időben bokáig álló sárban várakoznak a 78/A jelzésű autóbusz utasai a Régiposta utcában a „Nagyszombati utca” elnevezésű megállóban. A környékbeliek aláírásokat gyűjtöttek, képviselőket kerestek fel, hogy hozzák rendbe a megállót, hogy végre kulturált környezetben várakozhassanak a járatokra. Jó hír, hogy hamarosan megoldódik a béketelepiek ezen problémája.

A béketelepiek panaszát szerkesztőségünkhöz Losonczi-Tóth József, a Munka Világa Közhasznú Egyesület elnöke juttatta el, aki a SZEGEDma.hu-nak elmondta, hogy évek óta áldatlan állapotok uralkodnak a megálló körül. A lakók sok helyre fordultak már, Keresztesiné Czékus Zsuzsanna küldte el hozzá kérelmüket aláírásgyűjtő ívekkel együtt, melyek mintegy 50 környékbeli kézjegyét tartalmazzák.

A béketelepiek úgy látják, hogy évek óta balesetveszélyes a megálló. A Régiposta utcának ezen részén az úttest alacsonyabban van, mint maguk a kocsibejárók, a házaktól így valóban az úttestre folyik a víz. A kérdéses buszmegálló mögött épp építkezés zajlik. Az ott lakó Ócsai Szilviától megtudtuk, hogy tudomásuk szerint nem ez volt az eredeti helye a várónak, de amikor megvásárolták a telket, már itt szálltak le, illetve fel az utasok.

Az ügyben tájékozódott Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő (Fidesz) is, aki kérdésünkre elmondta, Szeri Istvánhoz, a Tisza Volán Zrt. vezérigazgatójához fordult, hogy segítse a béketelepiek problémájának minél előbbi orvoslását.

A körzet önkormányzati képviselője, Lauer István (MSZP) a SZEGEDma.hu-nak elmondta, hogy neki is jelezték a problémát a környékbeliek, és már lépéseket is tett az ügyben. „Folyik a terveztetése egy új, modern buszmegálló kialakításának, pár méterre a jelenlegitől. A mostani őszi-téli időszakban pedig ideiglenes megoldásként járdalapokat helyeznek ki a megállóhoz, és megemelik a szintjét, hogy ne álljon meg ott a csapadék. Ennek költségeit képviselői alapomból fedezem” – tette hozzá.

Lauer Istvántól megtudtuk, hogy annak idején az úttest egy szintben volt a telkekkel, ám a beépítések során megemelték azokat, emiatt áll meg esős időben az út szélén a víz. Addig azonban, amíg nem fejeződnek be a környéken a házépítések, nincs értelme a végleges buszváró kialakításának. Lauer elmondta, hogy amikor a környéken csatornáztak, akkor a többi buszmegállót rendbe hozták, illetve megvizsgálták azt is, hogy van-e lehetőség fedett buszváró kialakítására. A legtöbb esetben erre nincs mód, ugyanis a keskeny utcákban nincs meg az előírt védőtávolság. Akkor a „Nagyszombati utca” elnevezésű megállót azért nem hozták rendbe a többivel együtt, mert már a mögötte lévő telkeken elkezdődtek az építkezések. A béketelepieknek jó hír, hogy hamarosan nem kell már bokáig vízben és sárban gázolniuk, ha ott akarnak felszállni a 78/A jelzésű járatra, és egy teljesen új buszváró is épül hamarosan.

Tovább olvasom

Hírzóna

Ősszel tárgyalhatja a parlament az új bortörvényt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Alapjaiban változik meg a szőlő-bor ágazat adminisztrációja.

Tovább olvasom

Közélet

Értelmezhetetlen járdasziget töri meg az út folytonosságát a ligetnél

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Erre vajon mi szükség volt?

Tovább olvasom

Közélet

Jó ütemben halad az ország egyik legmodernebb arénájának építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A 2021 őszére tervezett átadás után az ország egyik legmodernebb multifunkcionális rendezvénycsarnokát vehetik birtokba a szegediek.

Tovább olvasom

Aktuál