Közélet

Béketelepi buszgondok: balesetveszély a megállóban

Béketelepi buszgondok: balesetveszély a megállóban

2009. november 20., péntek
Béketelepi buszgondok: balesetveszély a megállóban
Esős időben bokáig álló sárban várakoznak a 78/A jelzésű autóbusz utasai a Régiposta utcában a „Nagyszombati utca” elnevezésű megállóban. A környékbeliek aláírásokat gyűjtöttek, képviselőket kerestek fel, hogy hozzák rendbe a megállót, hogy végre kulturált környezetben várakozhassanak a járatokra. Jó hír, hogy hamarosan megoldódik a béketelepiek ezen problémája. A béketelepiek panaszát szerkesztőségünkhöz Losonczi-Tóth József, a Munka Világa Közhasznú Egyesület elnöke juttatta el, aki a SZEGEDma.hu-nak elmondta, hogy évek óta áldatlan állapotok uralkodnak a megálló körül. A lakók sok helyre fordultak már, Keresztesiné Czékus Zsuzsanna küldte el hozzá kérelmüket aláírásgyűjtő ívekkel együtt, melyek mintegy 50 környékbeli kézjegyét tartalmazzák. A béketelepiek úgy látják, hogy évek óta balesetveszélyes a megálló. A Régiposta utcának ezen részén az úttest alacsonyabban van, mint maguk a kocsibejárók, a házaktól így valóban az úttestre folyik a víz. A kérdéses buszmegálló mögött épp építkezés zajlik. Az ott lakó Ócsai Szilviától megtudtuk, hogy tudomásuk szerint nem ez volt az eredeti helye a várónak, de amikor megvásárolták a telket, már itt szálltak le, illetve fel az utasok.
Az ügyben tájékozódott Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő (Fidesz) is, aki kérdésünkre elmondta, Szeri Istvánhoz, a Tisza Volán Zrt. vezérigazgatójához fordult, hogy segítse a béketelepiek problémájának minél előbbi orvoslását. A körzet önkormányzati képviselője, Lauer István (MSZP) a SZEGEDma.hu-nak elmondta, hogy neki is jelezték a problémát a környékbeliek, és már lépéseket is tett az ügyben. „Folyik a terveztetése egy új, modern buszmegálló kialakításának, pár méterre a jelenlegitől. A mostani őszi-téli időszakban pedig ideiglenes megoldásként járdalapokat helyeznek ki a megállóhoz, és megemelik a szintjét, hogy ne álljon meg ott a csapadék. Ennek költségeit képviselői alapomból fedezem” – tette hozzá. Lauer Istvántól megtudtuk, hogy annak idején az úttest egy szintben volt a telkekkel, ám a beépítések során megemelték azokat, emiatt áll meg esős időben az út szélén a víz. Addig azonban, amíg nem fejeződnek be a környéken a házépítések, nincs értelme a végleges buszváró kialakításának. Lauer elmondta, hogy amikor a környéken csatornáztak, akkor a többi buszmegállót rendbe hozták, illetve megvizsgálták azt is, hogy van-e lehetőség fedett buszváró kialakítására. A legtöbb esetben erre nincs mód, ugyanis a keskeny utcákban nincs meg az előírt védőtávolság. Akkor a „Nagyszombati utca” elnevezésű megállót azért nem hozták rendbe a többivel együtt, mert már a mögötte lévő telkeken elkezdődtek az építkezések. A béketelepieknek jó hír, hogy hamarosan nem kell már bokáig vízben és sárban gázolniuk, ha ott akarnak felszállni a 78/A jelzésű járatra, és egy teljesen új buszváró is épül hamarosan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.