Kultúra

15 doboznyi olvasnivaló a Bartók Béla Líceumnak

15 doboznyi olvasnivaló a Bartók Béla Líceumnak

2009. november 24., kedd
15 doboznyi olvasnivaló a Bartók Béla Líceumnak

A Csongrád Megyei Önkormányzat könyvcsomag-ajándéka a temesváriaknak

A Csongrád Megyei Közgyűlés képviselőjének, Csányi Lászlónak egyéni kezdeményezése volt, hogy a megyei önkormányzat fenntartásával működő iskolákban indítsanak könyvgyűjtési akciót a Temes megyei és a délvidéki magyar oktatási intézményekben tanuló diákok megsegítésére.

Losonczi-Tóth József

, a megyei önkormányzat ifjúsági szakreferense,

Mike Csaba

, az oktatási csoport vezetője és

Vincze János

, a csongrádi Sághy Mihály Szakképző Iskola, Középiskola és Kollégium tagintézmény-vezetője hétfőn 15 doboznyi, mintegy 500 könyvet (szépirodalmat, történelemkönyvet, a magyar nyelv oktatásához szükséges köteteket) adott át a temesvári Bartók Béla Líceum vezetőségének. Az akció teljes mértékben beleillik a Csongrád Megyei Önkormányzat ifjúsággal kapcsolatos politikájába – mind a megyében, mind a határon túli magyar fiatalok tekintetében. Losonczi-Tóth Józseftől megtudtuk, hogy egy korábbi kezdeményezés volt a visegrádi csereprogram, melynek keretében a Felvidékről és Lengyelországból érkeztek fiatalok Csongrádra, ahol egy héten keresztül ismerkedtek a megye szépségeivel, és vettek részt hasznos programokban. A határon túli magyar diákokkal való kapcsolattartást szolgálja még az újszegedi Rendezvényház Nonprofit Kft. Kulturális Háromszög tábora, ahova Temes és Arad megyéből érkeztek vendégek. Ebbe a sorba illeszkedik a mai könyvadomány átadása, segítendő a Temesváron és környékén élő magyar fiatalok oktatását. A küldöttség nemcsak könyveket ajándékozott, felvette a kapcsolatot a Temes megyei magyar ifjúsági és civil szervezetek vezetőivel is,

Vincze János

és a Bartók Béla Líceum igazgatónője,

Virgina Star Judit

pedig a két oktatási intézmény együttműködéséről, a testvériskolai kapcsolat felvételéről tárgyalt. Mindkét fél rendkívül hasznosnak ítélte meg a találkozót, eltökélt szándékuk elmélyíteni a jövőbeni együttműködést. A Csongrád megyeiek akciója folytatódik, legközelebb Szabadkára szállítanak egy ugyanilyen könyvszállítmányt az ottani magyar diákoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.