15 doboznyi olvasnivaló a Bartók Béla Líceumnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Önkormányzat könyvcsomag-ajándéka a temesváriaknak

no images were found

A Csongrád Megyei Közgyűlés képviselőjének, Csányi Lászlónak egyéni kezdeményezése volt, hogy a megyei önkormányzat fenntartásával működő iskolákban indítsanak könyvgyűjtési akciót a Temes megyei és a délvidéki magyar oktatási intézményekben tanuló diákok megsegítésére.

Losonczi-Tóth József, a megyei önkormányzat ifjúsági szakreferense, Mike Csaba, az oktatási csoport vezetője és Vincze János, a csongrádi Sághy Mihály Szakképző Iskola, Középiskola és Kollégium tagintézmény-vezetője hétfőn 15 doboznyi, mintegy 500 könyvet (szépirodalmat, történelemkönyvet, a magyar nyelv oktatásához szükséges köteteket) adott át a temesvári Bartók Béla Líceum vezetőségének.

Az akció teljes mértékben beleillik a Csongrád Megyei Önkormányzat ifjúsággal kapcsolatos politikájába – mind a megyében, mind a határon túli magyar fiatalok tekintetében. Losonczi-Tóth Józseftől megtudtuk, hogy egy korábbi kezdeményezés volt a visegrádi csereprogram, melynek keretében a Felvidékről és Lengyelországból érkeztek fiatalok Csongrádra, ahol egy héten keresztül ismerkedtek a megye szépségeivel, és vettek részt hasznos programokban. A határon túli magyar diákokkal való kapcsolattartást szolgálja még az újszegedi Rendezvényház Nonprofit Kft. Kulturális Háromszög tábora, ahova Temes és Arad megyéből érkeztek vendégek. Ebbe a sorba illeszkedik a mai könyvadomány átadása, segítendő a Temesváron és környékén élő magyar fiatalok oktatását. A küldöttség nemcsak könyveket ajándékozott, felvette a kapcsolatot a Temes megyei magyar ifjúsági és civil szervezetek vezetőivel is, Vincze János és a Bartók Béla Líceum igazgatónője, Virgina Star Judit pedig a két oktatási intézmény együttműködéséről, a testvériskolai kapcsolat felvételéről tárgyalt. Mindkét fél rendkívül hasznosnak ítélte meg a találkozót, eltökélt szándékuk elmélyíteni a jövőbeni együttműködést.

A Csongrád megyeiek akciója folytatódik, legközelebb Szabadkára szállítanak egy ugyanilyen könyvszállítmányt az ottani magyar diákoknak.

Előző sztori

Börtönparancsnokot akart megvesztegetni, közérdekű munkára ítélték

Következő sztori

Manipulálták az NBH-s hangfelvételt?