Vladan Maticcsal szerződést bontottak – HANGANYAGGAL

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Nincs vezetőedzője a Pick Szegednek. Vladan Maticcsal közös megegyezéssel szerződést bontott a férfi kézilabdacsapat vezetése. Szombaton az Avar-Lele páros ül a kispadon. A másodedző szerint a játékosok visszaéltek Matics emberségével.

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Pick Szeged Vladan Matics vezetőedzővel. A kiváltó ok a szerdai, kecskeméti 40-32-es vereség volt. Lele Ambrus klubelnök elmondta, akármilyen jól is játszik a Kecskemét a Pick Szegednek nem szabad kikapni.

„A játékosok felé is lesznek szankciók, de tavaly is volt több olyan mérkőzés, amikor válaszút előtt álltunk edző kérdésben. Akkor kiálltunk Vladan Matics mellett és jó döntést hoztunk, most viszont nem lehetett másként dönteni.” – mondta a klubelnök.

Lele Ambrus nem erősítette meg, hogy az Angliában edzősködő, korábban a Pick Szegedet már irányító Dragan Djukiccsal tárgyalnak. Azt mondta, vasárnap délután kettő órakor a csapattal kapcsolatos minden változást bejelentenek.

A nyáron, 19 év után a szegedi profi kézilabdacsapat elnökségétől elköszönt Kővári Árpád már tavasszal kijelentette, az az állapot, amibe Maticsot belekényszerítette a vezetés, időzített bomba. Bármikor robbanhat és ezért is sürgette, hogy az egyesületen belül tiszta helyzetet kell teremteni. Mindezt néhány napja készített interjúnkban is megerősítette. Ekkor még szó nem volt Vladan Matics távozásáról. Kővári Árpád többek között ezt mondta:

„Tisztázzuk, Maticsot jó edzőnek tartom, de ebbe a rendszerbe, amibe beszállt, olyan erők jelentek meg, amivel Matics nem bírt. Többször hangsúlyoztam, a vezetőség nem adhat módot a játékosoknak, hogy az edzőt megkerüljék. Ki kellett volna ebből a verkliből szállnia, és amikor megváltozik a színtér, akkor visszatérni.”

Vladan Maticssal csütörtökön délután a Kárász utcán találkoztunk. A vezetőedző elkeseredetten sétált, szerb létére még kávézni sem volt kedve.

„Azt sem tudom, merre vagyok.” – mondta elkeseredetten a Pick Szeged legsikeresebb, most már egykori vezetőedzője. Majd így folytatta: ”Hirtelen történt minden. Úgy érzem, a vezetők várták az első hibát. Tudtam, a Constanta elleni BL-vereség után baj lehet a bajnokin. Ezért elbeszélgettem a játékosokkal. Próbáltam motiválni őket, de mint Kecskeméten kiderült, nem sikerült.” – magyarázta a helyzetet Vladan Matics, aki bajnokságot és Magyar Kupát is nyert a Pick Szegeddel. Hozzátette: a szerencsétlen sérüléshullám is közre játszott abban, hogy nem tud a csapat az elvárásoknak megfelelni.

Marjanac kiesésével egy kapusunk maradt. Liszaki egyedül nem tud még egy meccset végigvinni. Nagyon szerettem a Pick Szegednél dolgozni, ezért is esett rosszul az elbocsátásom.” – jelentette ki az egykori világbajnoki bronzérmes játékos. Arra a kérdésünkre, hogy mihez kezd ezután, nem tudott felelni. Mint mondta, azon gondolkodik, hogy a családját hogyan tartsa el.

Csoknyai István szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: Matic biztosan marad másodedző. „A csapatban eddig ő képviselte a szegedi vonalat. Úgy tudom, a játékosokkal változatlanul jó a viszonya, és ez a fontos.” A szövetségi kapitány nyilatkozatára Vladan Matics úgy reagált, hogy megtiszteltetés a válogatottnál dolgozni másodedzőként, de ez az időleges feladat nem elégíti ki.

A Pick Szeged edzését Vladan Matics helyett csütörtökön Avar György másodedző és Lele Ambrus irányította. A Csurgó elleni szombati mérkőzésen is ők ülnek majd a kispadon. A klubelnök kijelentette: az Avar-Lele páros csak egy találkozón meccsel.

„A játékosoknak csúnyán a tükörbe kell nézni, és el kell gondolkodni.” – foglalta össze véleményét egy mondatban a másodedző. Majd így folytatta: „Eddig kényelmesen el voltak a játékosok és nem érezték annak a súlyát, hogy mivel játszanak. A nézők is hetek óta követelték ezt a történetet a különböző fórumokon. A történet megvalósult. Innentől kezdve a játékoson és a nézőn a feladat. Nagyon sajnálom Matkét, személyében az egyik legcsodálatosabb embert ismerhettem meg. A játékosok ezzel az emberségével éltek vissza és nem tudom mit fognak szólni akkor, ha jön egy diktátor és nem lesz demokrácia. A pályán nem mondhatja mindenki a véleményét és az érzéseit, mert ebből van ez a káosz.” – nyilatkozta a másodedző.

A legnagyobb kérdés egyelőre nyitott maradt: ki lesz a vezetőedző a Pick Szegednél? Október végén edzőt leakasztani nagyon nehéz. Az említett szerb szakembernek, Dragan Djukicsnak jelenleg az angol szövetséggel van szerződése.

vadkertiattila-thumbHallgassa meg a hanganyagot:
Vadkerti Attila, a Pick Szeged játékosa a jelenlegi állapotról nyilatkozott. A szélső néhány mondatban kitért a Csurgó elleni következő mérkőzésre is.

Előző sztori

Péntek: Nemzeti ünnepünk, október 23.

Következő sztori

Pénteken Szedeák – Baja rangadó: optimista hazaiak