Vízilabda LEN-kupa: Szeged Beton Splitben – HANGANYAGGAL

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Négy nap alatt öt mérkőzést játszik a Szeged Beton vízilabdacsapata. A szegedi együttes csütörtöktől a LEN-kupa első kvalifikációs körében, Splitben szerepel.

A LEN-kupa védője, a Szeged Beton vízilabda csapata megpróbálja saját vitrinjében megőrizni a díszes serleget. Az idei hosszú menetelés csütörtökön kezdődik a horvátországi Splitben. A tengerparti városban az első kvalifikációs kör C-csoportjában a szegedi együttes az orosz Dinamo Moszkvával, a horvát Jadran Splittel, a montenegrói Prcanj-nal, a portugál De Paredessel és az angol Manchesterrel mérkőzik. A hat együttes közül az első négy jut tovább. Az erőviszonyokat felmérve valószínűsíthető, hogy a portugál és az angol gárda csak tanulni utazik Splitbe. A Szeged Betonnak annál fontosabb a torna, hiszen jó ráhangolás és erőfelmérés lehet a következő nagy feladatokra. Kásás Zoltán vezetőedző elmondta, a legjobb az lenne, ha megnyernék a tornát, amire minden esély megvan. A legerősebb két ellenfélnek a Moszkvát és a Splitet tartja. „Sorozatterhelést kap a csapat, négy nap alatt öt tétmérkőzést játszunk, ami önmagában is nehéz. Lesz mód élesben gyakorolni azokat a taktikai megoldásokat, amelyeket edzéseken megtanultak a játékosok” – nyilatkozta a vezetőedző.

A Szeged Beton szerdán hajnalban indul autóbusszal Splitbe. Juhász György szakosztály-igazgató szerint várhatóan 12 órát utaznak. „Csütörtökön a De Paredessel, pénteken délelőtt a Manchesterrel, délután a Prcanj-nal, szombaton a Splittel, vasárnap a Moszkvával játszunk. Az utolsó találkozó után azonnal indulunk haza” – tudatta a programot a szakosztály-igazgató.
A Szeged Beton sokáig nem is időzhet Splitben, hiszen az első igazi rangadót október 31-én játssza a Honvéd ellen. „Ki kell pihenni magunkat, és frissnek kell lenni a Honvéd ellen. Remélem a spliti túra jól szolgálja a felkészülést” – tette hozzá Kásás Zoltán. A csapatból Kuncz Tamás bajlódott egy hétig betegséggel, de már jól van.

kasaszoltanHallgassa meg hanganyagunkat!
Kásás Zoltán, a Szeged Beton vezetőedzője a spliti elvárásokról nyilatkozott.

Előző sztori

3. műszak – Kísérleti előadás a Szegedi Kortárs Balettől

Következő sztori

Jobbik: Kaszinóügy Tiszaszigeten is?