Sport

Világbajnoki bronzérmes Magyarország

Világbajnoki bronzérmes Magyarország

2009. október 16., péntek
Világbajnoki bronzérmes Magyarország

Az egyiptomi U20-as labdarúgó világbajnokságon fiataljaink a csehek után az olaszokat is kiverték, s a döntőbe jutásért a Ghána csapatával mérkőztek, és egy lendületes második félidő után csak hajszállal maradtak le a döntőről. Pénteken a harmadik helyért vívott küzdelemben ugyanazt a harcos, csupa szív játékot produkálták, mint eddig, s végül tizenegyes rúgásokkal megszerezték a bronzérmet.

Ötven éve nem volt ekkora magyar siker a futballban, mint az elmúlt napokban. A húsz év alatti válogatottunk pénteken a harmadik helyért játszott: sikerrel. A magyar válogatott 1–1-es rendes játékidő után tizenegyesekkel győzte le Costa Ricát az U20-as világbajnokság bronzmérkőzésén, s legjobb európai csapatként a harmadik helyen zárta a tornát.

Urena

a 81. percben szerzett vezetést a közép-amerikaiaknak,

Koman Vladimir

a lefújás előtti percekben büntetőből egyenlített. A tizenegyes-párbajban

Gulácsi Péternek

nem lehetett gólt lőni: négyből négy büntetőt hárított, nálunk azonban

Németh Krisztián

és

Varga Roland

is betalált. A helyszínen rengeteg magyar szurkoló volt jelen, köztük

Zimonyi István

, a Kairói Magyar Kulturális Tanácsosi Hivatal vezetője, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar oktatója és neje, akik Szeged BTK feliratú táblákkal szorítottak a fiúkért. Szép volt fiúk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.