Bulvár

Újabb holttestet találtak a Tiszában

Újabb holttestet találtak a Tiszában

2009. október 28., szerda
Újabb holttestet találtak a Tiszában

A szerb fél hivatalos tájékoztatása szerint kedden egy tíz év körüli lány és egy húszas éveiben járó férfi, szerda délután pedig egy újabb férfi holttestét emelték ki a Tiszából - közölte szerdán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az elhunytak azonosítása megkezdődött. A szerb hatóságok vizsgálják azt is, hogy az elhunytak a koszovói határsértőkkel október közepén történt tiszai vízi baleset áldozatai-e - tette hozzá

Szenti Szabolcs.

Szerdán az újabb férfi holttestre a vajdasági Törökbecsénél találtak rá a Tiszában - közölték a szerb hatóságok a magyar rendőrséggel. Eddig összesen hat - a Tisza magyar oldalán egy férfi, szerbiai oldalán pedig két női, egy gyermek és két férfi holttestet találtak, az október közepén történt szerencsétlenség óta. Október 15-én egy koszovói férfi két gyermekével a folyón kelt át, hogy Szerbiából illegálisan Magyarországra jusson. Eközben a gyerekek életveszélyesen kihűltek. A férfi későbbi kihallgatásán azt állította, hogy egy 15-18 tagú csoport akart átkelni a Tiszán, a többiek azonban a vízbe vesztek. A vajdasági Magyar Szó című napilap szerdai online kiadása szerint a kislányt Adorjánnál, a fiatalembert Magyarkanizsánál találták.

Berényi Ernő

, a magyarkanizsai bíróság vizsgálóbírája a lapnak elmondta, hogy a kislánynál és a fiatalembernél sem találtak a személyazonosságot igazoló dokumentumokat, holttestüket Újvidékre szállították a kórbonctani intézetbe. Berényi Ernő azt is közölte, hogy az október 23-án Martonos alatt fellelt női holttestet - az életben maradt gyermekek édesanyjáról volt szó - kedden azonosították a hozzátartozói, földi maradványait átadták a rokonságnak. A Martonosnál október 18-án talált másik női holttestet a zentai kórházba szállították, ahová szerdán érkeznek Koszovóból az elhunyt hozzátartozói. Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerbiai partnerrel együttműködve nyomoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.