/

Újabb holttestet találtak a Tiszában

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szerb fél hivatalos tájékoztatása szerint kedden egy tíz év körüli lány és egy húszas éveiben járó férfi, szerda délután pedig egy újabb férfi holttestét emelték ki a Tiszából – közölte szerdán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az elhunytak azonosítása megkezdődött. A szerb hatóságok vizsgálják azt is, hogy az elhunytak a koszovói határsértőkkel október közepén történt tiszai vízi baleset áldozatai-e – tette hozzá Szenti Szabolcs.
Szerdán az újabb férfi holttestre a vajdasági Törökbecsénél találtak rá a Tiszában – közölték a szerb hatóságok a magyar rendőrséggel.
Eddig összesen hat – a Tisza magyar oldalán egy férfi, szerbiai oldalán pedig két női, egy gyermek és két férfi holttestet találtak, az október közepén történt szerencsétlenség óta.
Október 15-én egy koszovói férfi két gyermekével a folyón kelt át, hogy Szerbiából illegálisan Magyarországra jusson. Eközben a gyerekek életveszélyesen kihűltek. A férfi későbbi kihallgatásán azt állította, hogy egy 15-18 tagú csoport akart átkelni a Tiszán, a többiek azonban a vízbe vesztek.
A vajdasági Magyar Szó című napilap szerdai online kiadása szerint a kislányt Adorjánnál, a fiatalembert Magyarkanizsánál találták.
Berényi Ernő, a magyarkanizsai bíróság vizsgálóbírája a lapnak elmondta, hogy a kislánynál és a fiatalembernél sem találtak a személyazonosságot igazoló dokumentumokat, holttestüket Újvidékre szállították a kórbonctani intézetbe. Berényi Ernő azt is közölte, hogy az október 23-án Martonos alatt fellelt női holttestet – az életben maradt gyermekek édesanyjáról volt szó – kedden azonosították a hozzátartozói, földi maradványait átadták a rokonságnak. A Martonosnál október 18-án talált másik női holttestet a zentai kórházba szállították, ahová szerdán érkeznek Koszovóból az elhunyt hozzátartozói.
Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerbiai partnerrel együttműködve nyomoz.

Előző sztori

Tőzsdejáték, pénzügyi- és gazdasági alapismeretek diákoknak

Következő sztori

Eljárás indult a garázsfeltörők ellen