Sport

Női vízilabda: nem sokon múlt a szegedi kupabravúr

Női vízilabda: nem sokon múlt a szegedi kupabravúr

2009. október 5., hétfő
Női vízilabda: nem sokon múlt a szegedi kupabravúr

Harmadik helyen végzett a női vízilabda magyar kupa dunaújvárosi selejtezőcsoportjában az Universitas Szeged. Lakó Gábor tanítványai közel álltak az igazi bravúrhoz – a BVSC legyőzésével a négyes döntő résztvevői lehettek volna.

Ahogy a férfiak, úgy a női vízilabdások számára is a legjobb négy közé jutás volt a tét a magyar kupában az elmúlt hétvégén. A még állva lévő nyolc együttest két kvartettbe sorolták be, melyekből az első kettő jutott a final fourba. Az OB I/A újonca, az Universitas Szeged bajnoki címvédő Dunaújváros, a tavalyi hatodik BVSC és az ezüstérmes Domino Honvéd romjain létrejött Honvéd ELTE Polo társaságában Dunaújvárosban szállt vízbe.

Lakó Gábor

vezetőedző megjósolta: a szegediek négyes döntőbe kerülése a BVSC elleni első meccsen dőlhet el. Nos, a szakember nem is tévedett! Végig kiélezett, hatalmas harcot vívtak egymással szombat délelőtt a szegedi és a fővárosi lányok, hol itt, hol ott volt az előny, az Universitas egy szakaszban két találattal is elment, ám a vasutasok – a játékvezetők jóindulatát is élvezve – fordítani tudtak, s ha nehezen is, de két vállra fektették a friss A csoportos alakulatot. A Dunaújváros ugyancsak szombaton könnyen intézte el a fáradt Tisza-partiakat, ám ez a meccs gyakorlatilag semmilyen téttel nem bírt

Dalmádyék

számára. Vasárnap a Honvéddal találkozott az Universitas, s sikerült is érvényesítenie a papírformát: az ötgólos győzelem a csoport harmadik helyéhez volt elegendő. Lakó Gábor így értékelt a SZEGEDma.hu-nak: „Az egész felkészülési időszakban nem játszott ilyen jól a csapat, mint ezen a hétvégén, a lányok minden dicséretet megérdemelnek. Úgy álltunk oda, hogy szeretnék meglepetést okozni, s bejutni a legjobb négybe – nem is sokon múlt a bravúr. A BVSC ellen igazán kiváló teljesítményt nyújtottunk, s nyerhettünk is volna, de sajnos a bírói ítéletek a fontos szituációkban nem igazán kedveztek csikócsapatunknak. Ezen nincs is mit meglepődnünk, meg kell még küzdenünk a rangunkért az elitben. Bízom benne, hogy hazai medencében néhány hét múlva legalább egy pontot elveszünk majd a BVSC-től a bajnokságban. Ami a másik két találkozót illeti, a Dunaújváros ellen fáradtak voltak a lányok, a Honvéd legyőzése pedig nem okozott gondot. A Dalmády lányok és

Gundl Dia

igazi vezérei voltak a csapatnak, de mindenki a tudásához mérten mindenki kiválóan, nagy odafigyeléssel tette dolgát.” A hétvégén az OB I/A pontvadászata is elrajtol: az Universitas Szeged szombaton 16.30-kor a Dunaújvárost fogadja majd az újszegedi sportuszodában.

Női vízilabda magyar kupa, selejtező, A csoport (Dunaújváros):

BVSC-Zugló – Universitas Szeged 11-9 (3-2, 2-4, 4-2, 2-1).

Universitas: Gundl – Lengyel Dorottya, Hajdú, Dalmády P. 2, Dalmády Sz. 3, Fabó L. 1, Hegedűs 3, Kurczora, Lengyel Dominika, Bordás, Miklós, Lengyel A., Veszelovszki (kapus). Edző: Lakó Gábor. A BVSC gólszerzői: Csabai 4, Somhegyi és Illés 2-2, Bujka V., Tóth R., Kling. Gól emberelőnyből: 7/2, ill. 8/3, büntetőből: 2/1, ill. 1/0.

Dunaújvárosi Főiskola ELCO – Universitas Szeged 15-6 (3-1, 7-2, 3-1, 2-2).

Universitas: Veszelovszki – Lengyel Dorottya 1, Hajdú, Dalmády Sz., Bordás 1, Miklós, Hegedűs 1, Lengyel Dominika, Dalmády P. 3, Kuczora, Lengyel A., Gundl (kapus). Edző: Lakó Gábor. A Dunaújváros gólszerzői: Berta, Menczinger, Szűcs 3-3, Ács, Poszkoli, Papalexisz, Huszka, Kovács, Benkő. Gól emberelőnyből: 6/2, ill. 7/4, büntetőből: 2/2, ill. 0/0.

Universitas Szeged – Honvéd ELTE Polo 13-8 (4-1, 2-2, 3-2, 4-3).

Universitas: Gundl – Lengyel Dorottya 2, Hajdú, Dalmády Sz. 2, Dalmády P. 3, Bordás 1, Fabó, Lengyel Dominika, Kuczora, Miklós 1, Hegedűs 4, Lengyel A., Veszelovszki (kapus). Edző: Lakó Gábor. A Honvéd gólszerzői: Dombrádi 5, Illés 3. Gól emberelőnyből: 4/1, ill. 8/1, büntetőből: 0/0, ill. 1/1. Dunaújvárosi Főiskola – Honvéd ELTE Polo 23-1 BVSC-Zugló – Honvéd ELTE Polo 15-1 Dunaújvárosi Főiskola ELCO – BVSC-Zugló 8-7

Végeredmény:

1. Dunaújváros, 2. BVSC, 3. Szeged, 4. Honvéd.

A magyar kupa négyes döntőjébe jutott:

Dunaújvárosi Főiskola ELCO, BVSC-Zugló, Hungerit-MetalCom-Szentesi VK, ZF-Eger.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.