Sport

FK-zakó: kék-feketék fekete szombatja

FK-zakó: kék-feketék fekete szombatja

2009. október 24., szombat
FK-zakó: kék-feketék fekete szombatja

Egy győzelem akkor ér igazán sokat, ha a soron következő találkozót is megnyeri a csapat. Ezt a futballban lévő örök igazságot akarta igazolni az FK 1899 Szeged a megye II-s bajnokság Homokháti csoport 11. fordulójában. A múlt heti bravúros bordányi győzelem után mindenki reménykedett a három pontos folytatásban. Sajnos azonban hazai pályán nem tudták a kék-feketék legyűrni a Zsombót.

A kék-feketék alig tíz perc alatt kétgólos hátrányba kerültek. Innentől kezdve aztán csak kapaszkodott az eredmény után a Hüvös-legénység. A gyors vendégjátékosok többször kerültek helyzetbe, lassan magához tért az FK, s még az első félidő derekán szépíteni tudott. A második játékrészben lévő meddő mezőnyfölényét azonban már nem tudta gólra váltani, így a találkozó elején szerzett góljaival a Zsombó nyerte a mérkőzést, amivel a táblázaton az FK 1899 Szeged elé került. A szegedi gárda a következő fordulóban újabb komoly kihívás elé néz. Mindenszentek napján a tavalyi nagy rivális Szatymaz csapatához utaznak, s hűséges szurkolók segedelmével reméljük, sikerül diadalt aratni.

FK 1899 Szeged – Zsombó 1-2 (1-2)

. Szeged, Felső Tisza-parti Stadion műfűves pálya, 150 néző, vezette: Tóth G.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Burzon, Meszes, Hüvös, Fodor L, Fodor I, Vozár (Csillag 51’), Nagy, Ács, Turján, Majoros (Becsei 17’). Játékos-edző: Hüvös Gábor.

Zsombó:

Kertész – Dobó (Juhász-Pintér 68’), Beleznai, Bálint, Gyuris, Csikós (Kovács 46’), Zetkó, Szűcs, Zádori, Németh, Busa. Játékos-edző: Szűcs László.

Gólszerzők:

Ács (28’), illetve Zetkó (6’), Németh (8’).

Sárga lap:

Németh (13’), Kovács (57’), Busa (85’).

Jók:

Turján, Nagy, Ács, ill. Beleznai, Bálint, Gyuris, Zetkó. Hüvös Gábor:

"Kissé tartalékosan álltunk föl, talán ennek is köszönhető a kezdeti zavar, hiszen nyolc perc alatt kaptunk két gólt. Ez szemlátomást megzavarta a csapatot, kapkodtunk, szinte kapálództunk a pályán, de sikerült rendezni a sorainkat, s megszereztük a szépítő találatot. A második játékrészben megfordíthattuk volna a találkozót, meddő mezőfölényben futballoztunk, több helyzetet is kidolgoztunk, de a kapu előtt elfogyott a tudomány. Jövő héten fel kell szántanunk a pályát Szatymazon, győznünk kell!"

Ifjúsági mérkőzésen:

FK 1899 Szeged – Zsombó 3-2 (1-1)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.