Szórakozás

Kegyeleti megemlékezés az Árpád téren

Kegyeleti megemlékezés az Árpád téren

2009. október 29., csütörtök
Kegyeleti megemlékezés az Árpád téren

November 1-jén, vasárnap 19 órakor az Árpád téren kegyeleti megemlékezést tart a Szegedi Hagyományőrző és Városvédő Egyesület. Az egyesület közleményét alább olvashatják.

2007-ben a pozsonyi csata 1100 éves évfordulóján a Szegedi Hagyományőrző és Városvédő Egyesület Szegeden az Árpád téren emlékkövet helyezett el Árpád fejedelem és a csatában elesett hős harcosai emlékére. 2007. november 1-jén először került sor a Hazánkért, a Nemzetünkért harcoló és életüket áldozó Fejedelmek Fiainak és Harcosainak kegyeleti megemlékezésére a Sasíjászokkal karöltve. Ez évben a Hősök napján megemlékezünk a fentieken kívül az évszázadok harcaiban elesett Hősökről, valamint a fogságban, elhurcoláskor elhunyt Honfitársainkért is. Ezen az estén békességben helyezzük el gyertyáinkat, mécseseinket, illetve virágjainkat az emlékkőnél, és imádkozzunk a Teremtőnkhöz a Hősök lelki üdviért. Sok szeretettel várom a megemlékezőket az Egyesület és a Sasíjászok nevében.

v. Szilágyi Árpád elnök, a Magyar Kultúra lovagja

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.