Jubileumi kamarazenei fesztivál rövidített programmal Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A korábbi öt helyett idén három koncerttel várja az érdeklődőket Szegedre az Őszi Kulturális Fesztivál társrendezvényeként novemberben a X. Szegedi Kamarazenei Fesztivál – közölte a programsorozatot beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón Fritz Rolf főszervező.

A zongoraművész elmondta: 2000 óta igyekeznek a fesztivál keretében neves komolyzenei előadókat, köztük szegedi kötődésű művészeket bemutatni a csongrádi megyeszékhelyen. Arra törekednek, hogy az utca emberét is megismertessék a klasszikus zene szépségével, ezért ismert műveket tűznek műsorra.
A korábban ötnapos fesztivál idén a támogatási források csökkenése miatt három napra rövidült, ennek ellenére igyekeztek színvonalas műsort összeállítani – tette hozzá a főszervező.
November 11-én két Szegedről indult művész mutatkozik be: a jelenleg Írországban élő Barnácz István hegedűművész és a Németországból érkező Faragó Márk zongorista Ludwig van Beethoven a-moll, D-dúr és A-dúr szonátáiból ad elő részleteket.
Másnap Magyarország vezető komolyzenei szaxofonkvartettje, a Budapest Saxophone Quartet ad koncertet. Repertoárjukban Vivaldi mellett, egyebek közt Király László, Mike Curtis és Tűzkő Csaba szerzeményei szerepelnek.
A fesztivál utolsó napján, november 13-án ismét egy vonós-zongora produkciót hallhat a közönség. Perényi Miklós kétszeres Kossuth-díjas csellóművész Szokolay Balázs Liszt-díjas zongoraművésszel Igor Sztravinszkij, Edvard Grieg és Antonín Dvorák műveiből játszik.
A fesztiválnak a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Főiskolai Karának Fricsay Ferenc-hangversenyterme ad otthont.

Előző sztori

Tóth Sándor Munkácsy-díjas szobrász életmű-kiállítása Szegeden

Következő sztori

Átadták a Pulitzer Szülővárosa Díjat Makón